Nogomet

Gorica i Istra 1961 u utakmici za bijeg s dna ljestvice

Mihaela Bradovski • petak, 26.08.2022.
Gorica i Istra 1961 u utakmici za bijeg s dna ljestvice
Foto: FaH

U prvom susretu sedmog kola SuperSport HNL-a Gorica dočekuje na svom travnjaku Istru 1961. Obje momčadi su u kvartetu na začelju s po pet bodova i traže bijeg s dna...

Samir Toplak puno je zadovoljniji igrom nego bodovnim učinkom. Rezultat zasad ne prati igru i u Velikoj Gorici nadaju se kako će ovo biti trenutak preokreta i Gorica početi pobjeđivati.

U prošlom kolu Gorica je gostovala kod Slaven Belupa, bila je bolji protivnik gotovo 80 minuta, imala je vodstvo, ali onda u završnici neshvatljivo pala i upisala poraz. Nije to bio jedini susret ove sezone u kojem je Gorica izgledala i igrala dobro,m a nije ostvarila bodove.

Čini se i kako se smirila situacija oko Anthonyja Kalika koji se vratio treninzima i Toplak može ponovno na njega računati. Je li to privremeno ili i za nastavak sezone, vrijeme će pokazati.

Istra je zadnja tri kola bez poraza, a igrala je u ta tri kola dvije utakmice s prošlosezonskim momčadima iz Top 4. Osijek je svladan na Drosini 1:0, a s Rijekom je Istra odigrala 1:1 propustivši priliku za pobjedu.

Uoči tog susreta viroza je dobro protresla momčad, no Rijeka to nije znala iskoristiti i pulski prvoligaš izgledao je dosta dobro i remizirao.

Što su rekli

Samir Toplak, trener Gorice: "Teška utakmica je iza nas i malo vremena za oporavak, ali mi smo sportaši i moramo prihvatiti loše stvari nakon Slaven Belupa. Međutim, moramo vući ambicije iz igre koju imamo, na dobrom smo putu i sve smo bolji. Imali smo kontrolu utakmice sve do te 79. minute i ništa nije upućivalo da bi se tako nešto moglo dogoditi, zato nam je taj poraz tako teško pao. Nadam se da su igrači svjesni da imamo dobru momčadsku igru, treba nam samo kontinuitet koji moramo nastaviti protiv Istre. Vidi se ideja igre kod Istre, ekipa ima glavu i rep. Nije im strano braniti se s deset igrača, niti preuzeti posjed i biti uporni prema naprijed. Čeka nas jako teška utakmica, to što su imali virozu prošli tjedan više nema veze, a pokazalo se da nije imalo ni previše veze protiv Rijeke. Mi moramo paziti na sebe da ne uđemo nervozno u utakmicu već da budemo konkretni kao što smo bili veći dio utakmice u Koprivnici."

Gonzalo Garcia, trener Istre: "Putujemo u Goricu na utakmicu protiv snažne i kvalitetne momčadi. Smatram da smo u utakmicama prošle sezone bili dosta kompetitivni, i oni i mi, tako da su utakmice često bile podjednake. Očekujem zahtjevan susret s obzirom i na virozu koja je još uvijek prisutna kod naših igrača, ali mi idemo tamo po tri boda."

Nedostaju

Gorica: Deni Jurić, Keita, Mitrović (ozljede)

Istra 1961: Knežević, Duvnjak, Blagojević, Lisica (ozljede), Petković (bolestan)

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Velika Gorica, 20 sati

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka), Željko Bučar (Duga Resa), Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), Marjan Tomas (Osijek)

Prošli susret

Gorica - Istra 1961 1:1 - Prošli dvoboj u Velikoj Gorici završio je s miroljubivih 1:1. Istra je vodila golom Diona Drene Belje, ali Goričani su odgovorili u pravi trenutak i preko Josipa Mitrovića izjednačili.

Prognoza

Pobjeda Gorice - Istra ima dosta problema s izostancima i tom virozom, a Gorica igra vrlo dobro. Toplakova momčad mora početi skupljati bodove i ovo je pravo vrijeme za to.

FOTO: Hina/Dario GRZELJ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!