Nogomet

Rijeka za prekid crnog niza igra protiv vrlo oslabljenog Varaždina

Branimir Korać • subota, 27.08.2022.
Rijeka za prekid crnog niza igra protiv vrlo oslabljenog Varaždina
Foto: FaH

Još jedna utakmica za Riječane u kojoj se nadaju prekidu serije utakmica bez pobjede. Na Rujevicu u goste dolazi Varaždin...

Uoči početka sezone vodile su se velike polemike oko riječkog rostera, dok su neki bili vrlo nezadovoljni i tvrdili kako je Rijeka dosta slabija nego prošle sezone, neki su govorili upravo suprotno. Zasad voda ide na mlin pesimista, Rijeka ne izgleda dobro i niže nezadovoljavajuće rezultate.

U prvoj utakmici nove sezone gostovala je u Šibeniku i upisala pobjedu 1:0 u susretu u kojem su Šibenčani zaslužili barem bod. Do danas, to je jedina pobjeda Rijeke u svim natjecanjima ove sezone. Ispala je iz Europe, u prvenstvu je na mizernih pet bodova te je već uspjela promijeniti i trenera.

Iz kola u kolo najavljuje se promjena i da će to upravo biti to kolo s kojim će krenuti riječki uspon, ali nikako da se ono i dogodi.

Možda se dogodi danas, možda niz pukne jer u goste dolazi Varaždin koji ima puno problema s izostancima. Varaždinci s punim kadrom bili bi ogroman problem, vidjeli su to i Dinamo i Hajduk, ali ovako, neće im biti lako.

No Varaždin je dobar, igra lijep i kvalitetan nogomet, a Mario Kovačević odrađuje dobar posao. Uoči ovog gostovanja neki igrači mu se vraćaju, nekih standardnih neće biti, ali neće se samo tako predati. Varaždinci su svima dosad bili problem, zašto ne bi bili i Rijeci?

Što su rekli

Fausto Budicin, trener Rijeke: "Varaždin ima pozitivan ulazak u sezonu, to je momčad koja igra poletno i napadački te ima puno igrača željnih afirmacije. Očekuje nas zanimljiva utakmica i dobar protivnik. Za izlazak iz krize tražimo dobru predstavu popraćenu dobrim rezultatom. Ako želimo uspješno igrati protiv Varaždina, trebamo maksimalno spremne igrače. Tu imamo problemčića, ali nadam se da ću uspjeti izabrati one koji su najspremniji za dobar rezultat.

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Zbog ozljeda neće moći nastupiti Stanić i Ba, Pellumbi i Elezi su kartonirani, a Postonjski na oporavku nakon loma noge. Ne kukamo jer imamo drugih igrača, jedino je malo problem oko stoperskih pozicija. Posavec i Herrera se vraćaju kao i Stolnik i Škaričić. Ostali svi dobro i vrijedno treniraju i jedva čekaju utakmicu na Rujevici. Za nas je Rijeka veliki izazov. Pokušat ćemo opet igrati svoju igru. Rijeka pred svojim navijačima igra brzo, živo i ofenzivno, a mi to moramo istrpjeti i pokušati se nametnuti. Ako budemo igrali kao i do sada, nadamo se bodu ili pobjedi."

Nedostaju

Rijeka: Alvarez, Halilović, Frigan, Merkulov, Mitrović (ozljede)

Varaždin: J.Stanić, M.Stanić, Ba, Postonjski, Karabatić (ozljede), Elezi, Pellumbi (tri žuta kartona)

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, 21:05

Suci: Ante Čuljak (Zagreb), Jerko Crnčić (Vrbovec), Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina), Marin Vidulin (Kanfanar) VAR: Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina), Ivan Mihalj (Velika Gorica)

Prošli susret

Varaždin - Rijeka 2:3 - Rijeka je u zadnjem dvoboju protiv Varaždina odnijela pobjedu 3:2, a zanimljivo, svih pet strijelaca iz tog dvoboja promijenili su klub. Za Varaždin su zabijali Jorge Obregon i Ivan Novoselec, a za Rijeku Luka Menalo, Luka Capan i Josip Drmić.

Prognoza

Pobjeda Rijeke - Hoće li napokon? Bit će teško, ali problemi koje Varaždkin ima mogli bi se pokazati odlučujućima. Mariju Kovačeviću neće biti lako, skrpat će početnu postavu, ali kluba ostaje dosta tanka, pogotovo što se tiče braniča.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!