Nogomet

Strani suci, novi trener, novi igrači, zanimljiv dvoboj očekuje se u Varaždinu

Mihaela Bradovski • subota, 03.09.2022.
Strani suci, novi trener, novi igrači, zanimljiv dvoboj očekuje se u Varaždinu
Foto: FaH

Subotnji program u SuperSport HNL-u otvaraju Varaždin i Gorica, a posebnost ovog susreta je da će ga prvi put u povijesti hrvatske lige suditi strani suci...

Godinama se zazivao angažman stranih sudaca u hrvatskom nogometu, a sada ćemo imati priliku vidjeti kako bi to moglo izgledati. Današnji dvoboj između Varaždina i Gorice sudit će bugarski suci predvođeni Radoslavom Gidženovom.

Očekuje se zanimljiv susret u koji Varaždin ulazi u boljem raspoloženju, naime trenutno drži četvrto mjesto s četiri boda više od Gorice koja je tek deveta, ali ima i utakmicu manje.

U zadnja četiri kola Varaždin je neporažen, nakon što je povezao tri remija, ujedno je i jedini koji je ostao neporažen protiv Dinama, ubilježio je u prošlom kolu pobjedu u gostima kod Rijeke 2:1.

Dojam iz dosadašnjeg dijela sezone je dobar, Varaždinci igraju dinamičan i dobar nogomet te žele nastaviti s takvim izdanjima i protiv Gorice.

Goričani su nakon dva vezana poraza jedva dočekali da mogu uručiti otkaz Samiru Toplaku i na klupu instalirati bivšeg izbornika Sjeverne Makedonije Igora Angelovskog. Angelovski je kvalitetan stručnjak, ali teško se oteti dojmu da je Toplak olako i prelako otpušten.

Goricu nitko ove sezone nije nadigrao, u što je najapsurdnije, u svim susretima mogla je do pobjede. Međutim problemi u vrhu napada doveli su do velikog broja promašaja i Gorica je tu gdje je.

Angelovski će pokušati u kratkom roku podići momčad i podići je iz teške situacije. Podsjetimo Gorica će ujedno biti jača za Tyresea Francoisa, Frana Tomeka i Dominika Prokopa koji su se priključili u završnici prijelaznog roka. Isto tako i Varaždin je bio aktivan u zadnjim danima te je doveo Ivana Ćubelića, Davida Puclina, Marina Pilja i Matiju Katanca.

Što su rekli

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Gorica je sada možda i najteži protivnik za nas. Imamo svoj način igre, ali smo proučili i Goricu iako s novim trenerom dolaze i nove ideje u igri. Svi igrači Gorice bit će dodatno motivirani, ali i mi želimo napokon pobjedu kod kuće."

Igor Angelovski, trener Gorice: "Varaždin je do sada igrao stvarno dobar nogomet. Govori se da su, uz Slaven Belupo, iznenađenje ove sezone, ali mogu reći da su bili ravnopravni protiv svih protivnika. Analizirali smo što trebamo odraditi, kako iskoristiti njihove slabe strane da dođemo do pozitivnog rezultata kojeg svi želimo. Mislim da smo spremni. Odradili smo kvalitetnu pripremu za utakmicu, posvetili smo tome više pažnje tako da mislim da je samo pitanje vremena kada će realizacija doći, a nadam se već u subotu."

Nedostaju

Varaždin: Ba, J.Stanić, Postonjski (ozlijeđeni)

Gorica: Keita, Mitrović (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Varaždin, 18:55

Suci: Radoslav Gidženov (Bugarska), Georgi Minev (Bugarska), Georgi Stambolžiev (Bugarska), Ante Čuljak (Zagreb). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), Robi Kezele (Rijeka)

Prošli susret

Gorica - Varaždin 0:0 - Dogodio se ovaj susret u trenucima dok se Gorica borila za Europu, bila je u lošoj seriji i na svom travnjaku nije uspjela svladati Varaždin. Nasiru Moro na jednoj i Jorge Obregon na drugoj strani tresli su okvir gola, ali mreže su mirovale.

Prognoza

Manje od tri gola - Obično nakon smjene trenera bitno je ne izgubiti i krenuti pozitivno. Pobjedu bi rado upisali jedni i drugi, ali ostaje za vidjeti kako će sve to izgledati na travnjaku, dosta je tu i novih igrača koje treba uklopiti, nekako nam se čini kao susret s malo pogodaka.

FOTO: HINA/Marko JURINEC

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!