Nogomet

Lokosi žele niz poraza prekinuti kod Istre koja je u odličnom ritmu

Matej Kačan • nedjelja, 04.09.2022.
Lokosi žele niz poraza prekinuti kod Istre koja je u odličnom ritmu
Foto: FaH

Pretposljednji dvoboj osmog kola SuperSport HNL-a igra se u Puli od 18:55 gdje susjedi na tablici Istra i Lokomotiva traže pobjedu i uspon u sredinu poretka...

Dvije ekipe koje plijene dobrom i uzbudljivom igrom, mlade momčadi s trenerima koji gaje filozofiju brze igre i gola više susreću se u Puli u nedjelju u predzadnjem dvoboju kola.

Premda su susjedi na tablici s tek dva boda razlike, dosadašnji rezultati Istre i Lokomotive ocrtavaju dva raspoloženja. Kod Lokosa je nakon tri vezana poraza dojam da je igra mnogo bolja od rezultata, dok Istra s četiri utakmice bez poraza može biti prezadovoljna.

Dodatni udarac Lokosima odlazak je Solde u Köln i morat će se snaći bez standardnog stopera, dok se Istra kako je prijelazni rok pojačavala, radila je doselekciju i svakako bi trebala još više napredovati.

Nekakav zakon velikih brojki nalaže nam da jednom igra Lokose mora nagraditi, kao i da dobar niz Istre poslovično ne traje dugo, ali Puležani također jako dobro igraju i mogu se nadati dobrom rezultatu. Isto tako, svi zajedno se možemo nadati sjajnom nogometu.

Što su rekli

Gonzalo Garcia, trener Istre: "Bit će to izuzetno zahtjevna utakmica protiv zaista uzbudljive momčadi koja igra puno žestine i ima dobar ritam. Nadam se da ćemo biti konkurentni kao prošlih tjedana na terenu. Imat ćemo sličan pristup ekipi Lokomotive kao i u prethodnim utakmicama i mislim da će biti dosta borbe. Naši igrači se još prilagođavaju, ali mi ćemo pokušati dominirati, zadržati loptu, dobro se organizirati i stvoriti veći pritisak."

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Unatoč povezanim porazima u zadnjim kolima, ekipa dobro radi na treninzima, u svlačionici nema negativnih emocija, dapače, moji igrači gore od želje da pokažu svoju kvalitetu i kako vrijede više od brojki na tablici lige. Uz korekciju nekoliko detalja - u realizaciji golova, te koncentraciji u zadnjoj liniji, vjerujem kako ćemo nastaviti s dobrim igrama i započeti nove nizove pozitivnih rezultata i pobjeda."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Aldo Drosina, Pula, 18:55

SUCI: Dario Bel, Marjan Tomas, Goran Pataki, VAR: Zdenko Lovrić, Kristijan Novosel

Prošli susret

Istra - Lokomotiva 2:2 - Kako i priliči ekipama koje vole igrati i koje su u tom trenutku bile rasterećene, dvoboj 32. kola prošle sezone donio je sjajan nogomet i dosta pogodaka. Na kraju podjela bodova, Istru je u vodstvo doveo Beljo, izjednačio je Mateo Marić, a nakon pogotka Caseresa iz 68. minute u nadoknadi je podjelu bodova donio Sandro Kulenović.

Prognoza

Remi - Stil igre kod ove dvije ekipe obećava jako dobar nogomet i mnogo pogodaka pa nešto nalik 2:2 remiju svakako nije za isključiti. Istra je u boljoj formi, ali Lokomotiva na terenu djeluje bolje nego što to tablica nalaže pa bi mogla baš tu početi proces skupljanja bodova.

FOTO HINA/Damir Senčar

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!