Nogomet

Benfica zaustavila Parižane, Di Maria trostruki asistent u pobjedi Juventusa

Branimir Korać • srijeda, 05.10.2022.
Benfica zaustavila Parižane, Di Maria trostruki asistent u pobjedi Juventusa
Foto: EPA

Skupina H donijela je pobjedu Juventusa u Torinu protiv Maccabija te samo remi PSG-a u gostima kod čvrste Benfice...

Benfica - PSG 1:1

Parižani su doputovali u Lisabon puni samopouzdanja i s vjerom u tri boda, ali nisu uspjeli. Imali su, doduše, više prilika i konstantno prijetili, ali Benfica je spretno stigla do boda.

U 21. minuti PSG je odradio fantastičnu akciju i došao do pogotka. Mbappe, Neymar i Messi su brzo kombinirali, a Argentinac je fantastično pogodio s ruba 16 metara u suprotni kut.

Benfica se vratila u utakmicu u 41. minuti. Dugo je lopta išla oko 16 metara Parižana, uslijedio je ubačaj u sredinu gdje je Marquinhos bio prekratak, Danilo nije, ali nespretno je skrenuo loptu u svoju mrežu za poravnanje Portugalaca.

Odmah na startu drugog dijela prvo Hakimi ne zabija čisti zicer, domaći vratar je obranio, odbio loptu do Neymara koji puca škaricama i pogađa gredu.

Vlachodimos je krasno obranio u 69. minuti pokušaj Mbappea s ruba 16 metara, lopta je išla u sam kut, ali domaći vratar je bop spreman.

Na kraju su Portugalci bili zadovoljniji, uzeli su veliki bod.

Juventus - Maccabi Haifa 3:1

Iznenađenja nije bilo u Torinu gdje je Juventus opravdao ulogu favorita protiv Maccabija.

U 35. minuti Juventus je napokon probio blok Maccabija. Odlično je utrčao u prostor Rabiot, dobio je idealnu loptu od strane Di Marije i sjajno je zabio pod gredu.

U drugom dijelu Juve je brzo došao do pogotka i olakšao si život. Di Maria je poslao još jednu sjajnu asistenciju, gurnuo je Dušana Vlahovića jedan na jedan s vratarom, a on takve prilike ne propušta, lakoćom je zabio za 2:0.

Embed from Getty Images

Juventus je imao kontrolu nad susretom, ali si je zakomplicirao život 15 minuta prije kraja. Sijevnula je kontra Maccabija, David je pobjegao obrani i lakoćom zabio.

Ipak Juventus se vraća u mirne vode u 83. minuti. Di Maria je upisao svoju treću asistenciju, kradsno je ubacio iz kornera, a Rabiot glavom poslao loptu u mrežu.

Zaslužena i očekivana pobjeda Stare dame.

FOTO: EPA/MIGUEL A. LOPES

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Benfica1:1PSG
Juventus3:1Maccabi Haifa
1Benfica 616:7+914
2PSG 616:7+914
3Juventus 69:13-43
4Maccabi Haifa 67:21-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!