Nogomet

Zekić: 'Idemo s velikom vjerom i samopouzdanjem u utakmicu, Osijek je veliki motiv'

Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2022.
Zekić: 'Idemo s velikom vjerom i samopouzdanjem u utakmicu, Osijek je veliki motiv'
Foto: FaH

Slaven Belupo u nedjelju od 15 sati u Koprivnici igra protiv Osijeka. Osječani su se značajno podigli i izgledaju sve bolji i Zekićeva momčad neće imati lagan posao...

Slaven Belupo u prošlom kolu gostovao je kod Dinama i upisao visok poraz 4:1 koji je ipak bio preizražen. Koprivničanci su veći dio utakmice izgledali dosta dobro, svjestan je toga i Zoran Zekić.

"Da se malo vratim na onaj susret protiv Dinama. Napravili smo analizu, ima jako, jako dobrih stvari, ali ima i gluposti i zbog tih gluposti smo i izgubili. Ali 70 minuta smo izgledali jako dobro i to bi trebalo biti temelj za utakmicu u nedjelju. Ove dobre stvari da ponovimo i da budemo u svim linijama malo više koncentriraniji da se ne dogode iste greške. Sve utakmice su zahtjevne tako da moramo biti na maksimumu, jaki na lopti, jaki u izlascima kada smo u bloku, moramo biti okomiti. Nadam se da ćemo biti rastrčani. Idemo s velikom vjerom i samopouzdanjem u utakmicu, Osijek je veliki motiv. Sjećam se kada sam postao trener Osijeka da Osijek osam godina nije dobio u Koprivnici. Nažalost, u posljednje vrijeme to se dosta promijenio. Nadam se da to možemo preokrenuti u svoju korist."

U nedjelju mu u goste dolazi Osijek koji je od prošlog međusobnog dvoboja promijenio trenera i izgleda bolje.

"Ako se sjećate, rekao sam još na početku sezone da će svaki klub imati neku krizu. Osijek ju je imao nakon te Europe, nisu bili u bajnom izdanju, a pričali smo, s druge strane, da će se dići na ljestvici jer imaju za to kvalitetu. Sada su odigrali jako dobru utakmicu protiv Lokomotive, otvorili na najbolji mogući način, s dva brza gola. Svaki trener donese nešto novo, izgledaju malo opuštenije, okomitije. Imaju dosta igrača koji su se digli u formi. Mi ćemo morati biti što kompaktniji i ozbiljni u svakom trenutku. Možemo im parirati jedino kao momčad. Ako tako bude bilo, siguran sam da ćemo onda naći dva, tri igrača koji će se izdići i biti kvaliteta više."

Nekih značajnijih promjena u samom kadri nema, ozlijeđeni se još nisu oporavili.

"Nisu se vratili još onako kako bi trebalo. Nakon dva tjedna pauze pitanje je u kakvom su stanju. Imamo treninge danas, sutra pa ćemo izabrati najboljih jedanaest."

"Ne treba bježati od toga da nam je ovo jako važna utakmica. Svjesni smo svi toga. Imamo raspored kakav imamo, malo su nas poremetili problemi s ozljedama i virozama, ali baš se veselim ovoj utakmici."

Kada bi Slaven uspio ponoviti 70 minuta utakmice protiv Dinama, Zekić bi zadovoljan, ali ne zaboravlja tako onih zadnjih deset minuta gdje je Slaven izgledao jako loše.

"Smeta me tih deset posljednjih minuta i to jako, a još više me smeta jer smo sličnu stvar napravili i na Poljudu. Istina dobili smo i crveni karton, ali moramo izgledati stabilnije i ozbiljnije. Nije isto izgubiti 1:2 ili 4:2. To su stvari koje moramo popravljati. To i je bit svega, da nas shvaćaju ozbiljno i da ne budemo samo priča; tu smo, ostajemo u ligi svake godine, ali bez ikakve draži. Ove smo godine malo dodali začina u našu igru, da se zna da dolazimo iz grada Vegete."

Jesu li se promijenile ambicije?

"Ne razgovaramo o tome. Idemo iz utakmice u utakmicu, znamo koji su nam ciljevi od kada sam došao tu na klupu, a to je da igramo modernije, okomitije, da promoviramo što više mladih igrača. Da oni što su došli na utakmicu znaju da smo dali sve od sebe. To je minimum profesionalizma i idemo u dobrom smjeru. A vidjet ćemo gdje će nas to sve dovesti."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!