Nogomet

Majer s Rennesom osigurao nokaut fazu Europske lige, Arsenal i dalje stopostotan

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.10.2022.
Majer s Rennesom osigurao nokaut fazu Europske lige, Arsenal i dalje stopostotan
Foto: EPA

U prvom dijelu programa četvrtog kola Europske lige nastupio je Rennes s Lovrom Majerom u prvih 11 i upisao je pobjedu protiv kijevskog Dynama te osigurao mjesto u nokaut fazi...

Arsenal je nastavio s pobjedama u Europskoj ligi i došao je na još jedan korak do prolaska u sljedeću fazu. Upisao je pobjedu i u Norveškoj protiv Bodo/Glimta s 1:0 te je i dalje stopostotan. U susretu bez previše prilika jedini pogodak postigao je u 24. minuti Bukayo Saka.

Embed from Getty Images

Fenerbahče je pobjedom na Cipru protiv AEK Larnake osigurao nastavak natjecanja u nokaut fazi Europske lige, a izravni dvoboj protiv Rennesa odlučit će o tome tko će izravno u osminu finala, a tko će morati u šesnaestinu finala. Fener je slavio s 2:1 i to posve zasluženo u susretu u kojem je bio bolji. Pobjedu su mu donijeli Joao Pedro i Michy Batshuayi, a priliku za treći pogodak u 86. minuti nije iskoristio Enner Valencia kojem je Kenan Pirić obranio kazneni udarac. Domaćin je završnicu odradio bez isključenog Angela Garcije koji je skrivio kazneni udarac i zaradio drugi žuti karton.

Embed from Getty Images

Freiburg je upisao i četvrtu pobjedu te je osigurao prolaz u nokaut fazu, a zadnja dva kola odredit će s kojeg mjesta. Nova pobjeda i to vrlo uvjerljiva upisana je u gostima kod Nantesa koji je svladan čak s 4:0 i sve je dalje od nokaut faze Europske lige. Pogotke za Freiburg postigli su Lukas Kubler, Michael Gregoritsch, Jeong Woo-Yeong i autogol Jean-Charlesa Castelletta.

U skupini D još je sve otvoreno, a Royale Union kod kuće je remizirao 3:3 protiv Brage. Braga je vodila 3:1, ali Belgijci su uspjeli vratiti se u utakmicu i poravnati. U zanimljivom dvoboju bilo je dovoljno prilika na obje strane, ali pobjednika ipak nije bilo. Hat-trick za Bragu postigao je Vitinha.

Do prvog ovosezonskog boda u Europskoj ligi došao je Olympiakos koji je tako ostao u igri za nokaut fazu Europske lige. Odigrao je 0:0 u gostima kod Royale Uniona uz nastup Šime Vrsaljka svih 90 minuta.

Embed from Getty Images

Sve je i dalje otvoreno u skupini F u kojoj nitko nije otpao iz borbe za prvo mjesto, ali niti se spasio od pada na posljednje. Feyenoord je remizirao 2:2 s Midtjyllandom i propustio važnu pobjedu. Timber i Hancko bili su strijelci za domaćina, a za goste su zabijali Emiliano Martinez i Erik Sviatchenko.

Embed from Getty Images

Roma je remizirala u Sevilli protiv Betisa i nije baš u najidealnijoj poziciji u borbi za nokaut fazu. Betis je s druge strane jako blizu osiguravanja nokaut faze. Španjolci su poveli golom Sergija Canalesa u 34. minuti, a u 53. minuti Andrea Belotti je izjednačio. Pogodak je isprva poništen, ali nakon VAR konzultacije je ipak priznat.

Embed from Getty Images

Lovro Majer odigrao je cijelu utakmicu u pobjedi Rennesa protiv kijevskog Dynama. Pogodak za konačnih 1:0 postigao je u 48. minuti Christopher Wooh. S ova tri boda Rennes je osigurao nokaut fazu Europske lige.

Europska liga, četvrto kolo:
Bodo/Glimt - Arsenal 0:1
AEK Larnaka - Fenerbahče 1:2
Nantes - Freiburg 0:4
Royale Union - Braga 3:3
Qarabag - Olympiakos 0:0
Feyenoord - Midtjylland 2:2
Betis - Roma 1:1
Dynamo Kijev - Rennes 0:1

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bodo/Glimt0:1Arsenal
PSV Eindhoven5:0Zürich
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!