Nogomet

Mateo Kovačić strijelac krasnog pogotka u važnoj pobjedi Chelseaja

Branimir Korać • utorak, 25.10.2022.
Mateo Kovačić strijelac krasnog pogotka u važnoj pobjedi Chelseaja
Foto: EPA

Počelo je peto kolo Lige prvaka, a Salzburg je na njegovom otvaranju dočekao Chelsea koji je odnio pobjedu i osigurao osminu finala. Zasluge za to nosi i Mateo Kovačić, strijelac krasnog pogotka...

Važan dvoboj za rasplet situacije u vrlo neizvjesnoj skupini E igrao se u Salzburgu gdje gostuje Chelsea koji je prvi poveo. Moglo je biti i uvjerljivije na odmoru od tih 0:1, a jedini pogodak prvog dijela postigao je Mateo Kovačić u 23. minuti.

Obrana Salzburga panično je pokušavala izbaciti loptu iz svojih 16 metara, no ona je došla točno na nogu Kovačića koji iz prve sa 16 metara pogađa u gornji kut.

Pogodak pogledajte ovdje.

Mogao je i trebao Chelsea i povećati vodstvo, ali jako dobro branio vratar Kohn koji je posebno dobro zaustavio pokušaje Aubameyanga i Havertza.

Odmah na početku drugog dijela, u 49. minuti Salzburg dolazi do poravnanja. Sijevnula je kontra domaćina, Wöber je ubacio s lijeve strane, a u sredini je do lopte došao Adamu i zabio za 1:1.

Sredinom drugog dijela Chelsea je stigao do novog vodstva, ovaj put strijelac novog krasnog pogotka bio je Kai Havertz koji je također pogodio s ruba 16 metara i to od grede poslao loptu u mrežu.

Kovačić na jednoj i Luka Sučić na drugoj strani igrali su od prve minute dok je Roko Šimić ušao u zadnjih 15 minuta. Kovačić je igrao do 68. minute, a Sučić do 61. Dinamu odgovara pobjeda Chelseaja, a posebno bi odgovarala uz pobjedu protiv Milana čime bi Dinamo osigurao minimalno treće mjesto.

U drugom susretu ranog dijela programa Sevilla je slavila s 3:0 protiv Kopenhagena. Povela je pogotkom En-Nesyrija, drugi gol u završnici postigao je Isco da bi u sudačkoj nadoknadi na 3:0 povisio Montiel.

Ivan Rakitić s kapetanskom trakom na terenu je bio od prve minute.

Liga prvaka, peto kolo:
Salzburg - Chelsea 1:2
Sevilla - Kopenhagen 3:0

FOTO: EPA/DANIEL HAMBURY

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Salzburg1:2Chelsea
Dinamo0:4Milan
1Chelsea 610:4+613
2Milan 612:7+510
3Salzburg 65:9-46
4Dinamo 64:11-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!