Nogomet

Ferencvaros i Freiburg na vrhu skupine, Ronaldo zabio Šerifu

Branimir Korać • petak, 28.10.2022.
Ferencvaros i Freiburg na vrhu skupine, Ronaldo zabio Šerifu
Foto: EPA

Odrađeni su svi susreti petog kola Europske lige, a još uvijek nemamo sve putnike u šesnaestinu i osminu finala...

Crvena zvezda ostala je na životu u skupini H domaćom pobjedom protiv Trabzonspora. Slavila je s 2:1 i odluka o prolazu ili ispadanju past će u zadnjem kolu kada gostuje kod Monaca.

Aleksandar Katai i Aleksandar Pešić bili su strijelci za Beograđane dok je Trabzonspor do izjednačenja stigao preko Anastasiosa Bakasetasa.

Embed from Getty Images

Nantes ostaje na životu u borbi za drugo mjesto, za njega se bori s Qarabagom kojeg je svladao s 2:1. Odluka je pala u 95. minuti kada je Igniatius Ganago zabio za pobjedu domaćina. Ludovic Blas doveo ga je u vodstvo u 17. minuti, a jedini pogodak za goste zabio je Filip Ozobić početkom drugog dijela.

Šerif nije imao nikakve šanse protiv Manchester Uniteda. Udarci na gol na kraju 24:0, lagana pobjeda 3:0 i napokon sretan dan za Cristiana Ronalda koji je zabio treći pogodak na susretu. Osim njega strijelci su bili i Diogo Dalot i Marcus Rashford, United je osigurao prolaz i sada ide u utrku za prvo mjesto.

Embed from Getty Images

Konkurent Unitedu u borbi za prvo mjesto je Real Sociedad koji je trenutno stopostotan, a petu pobjedu ostvario je u gostima kod Omonije s 2:0. Strijelci su bili Robert Navarro i Brais Mendez.

Nokaut fazu osigurao je Ferencvaros koji je remizirao kod kuće 1:1 s Monacom i to je bilo sasvim dovoljno za potvrdu prolaza. Gosti su poveli golom Wissama Ben Yeddera, ali Kristoffer Zachariassen vratio je Ferencvaros u utakmicu i to je Mađarima osiguralo prolaz.

Embed from Getty Images

Sturm je u vrlo neizvjesnoj skupini F slavio s 1:0 protiv Feyenoorda i za prolaz mu je u zadnjem kolu dovoljan i remi, a možda će biti čak i s porazom u sljedećoj rundi. Pobjedu je donio Otar Kiteišvili u 93. minuti.

Freiburg je osigurao prvo mjesto, a Olympiakos četvrto nakon remija 1:1. Grci su vodili golom Youseffa El Arabija, ali Lukas Kubler u 93. minuti pogodio je za remi.

Embed from Getty Images

Roma sve ima u svojim rukama nakon što je slavila s 2:1 u gostima kod HJK Helsinkija. U zadnjem kolu dočekuje Ludogorec i mora ga pobijediti. Ovdje je slavila golom Tammyja Abrahama i autogolom Arttua Hoskonena.

Embed from Getty Images

Europska liga, peto kolo:
Crvena zvezda - Trabzonspor 2:1
Nantes - Qarabag 2:1
Manchester United - Šerif 3:0
Omonia - Real Sociedad 0:2
Ferencvaros - Monaco 1:1
Sturm - Feyenoord 1:0
Freiburg - Olympiakos 1:1
HJK Helsinki - Roma 1:2

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Europska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ludogorec Razgrad0:1Real Betis
HJK Helsinki1:2Roma
1Real Betis 612:4+816
2Roma 611:7+410
3Ludogorec Razgrad 68:9-17
4HJK Helsinki 62:13-111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!