Rukomet

Prkačin: 'Utakmica protiv Mađarske nam je jedna od najvažnijih, prvi cilj nam je pobijediti'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.11.2022.
Prkačin: 'Utakmica protiv Mađarske nam je jedna od najvažnijih, prvi cilj nam je pobijediti'

Nakon poraza od Norveške, hrvatske rukometašice u drugom kolu grupne faze nadaju se ipak boljem rezultatu protiv Mađarske.

U susretu protiv Mađarske Hrvatska sigurno ima veće šanse nego protiv Norvežanki. Mađarska je dosta promijenila reprezentaciju, ali i dalje ima visoku kvalitetu i opasan je protivnik.

"Mađarska ima stvarno dobru ekipu, rekla bih da je to drugačije ekipa unazad par godina. Ekipa koja gura prema naprijed, obrana im je dobra, ali napad je glavni; imaju dobru kontru i polukontru i to je njihov forte. Imaju dobre vratarke, koje su trenutno u formi, pogotovo u Ligi prvaka", ističe Kristina Prkačin.

Prkačin je svjesna važnosti ove utakmice zbog borbe za sljedeću fazu i prenošenja bodova.

"Jedna od najvažnijih utakmica i prvi cilj nam je pobijediti. Mislim da smo pokazale da možemo i to trebamo prikazati i u nedjelju i u preostalim utakmicama koje nam slijede."

Hrtvatska reprezentativka se nada većoj podršci s tribina.

"Ljubljana nije daleko od Hrvatske tako da, pogotovo za vikend, očekujemo više ljudi nego u prvom susretu. Ali u svakom slučaju, hvala svima koji su bili protiv Norveške. Više se čulo 'Hrvatska' nego 'Norveška' što je stvarno bilo jako lijepo za čuti."

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!