Nogomet

Dalić: 'Mali je problem jedino s Livajom, ostali su svi spremni za nastup'

Mihaela Bradovski • utorak, 15.11.2022.
Dalić: 'Mali je problem jedino s Livajom, ostali su svi spremni za nastup'
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 13 sati po hrvatskom vremenu igra protiv Saudijske Arabije prijateljsku utakmicu, jedinu pripremnu uoči Svjetskog prvenstva...

I za Hrvatsku i za Saudijsku Arabiju bit će ovo generalna proba prije početka Svjetskog prvenstva. Zlatko Dalić zadovoljan je što se vratio nakratko u Saudijsku Arabiju.

"Čeka nas utakmica koja nam je jako bitna. Obje ekipe imaju tu pripremu, nadam se da ćemo je dobro iskoristiti da napravimo uvod u Svjetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo igrati dobro, Hrvatska je druga na svijetu i ima dobre rezultate. Drago mi je da sam se vratio ovdje."

Dalić je radio vrlo uspješno u saudijskom nogometu i dobro poznaje reprezentaciju.

"Došli smo odigrati s dobrim protivnikom. Imate jako dobrog izbornika, dosta toga se promijenilo, ali vidim neka imena koja sam trenirao i za koje znam da su kvalitetni. Nadam se da će proći dobro i da neće biti ozljeda te da ćemo imati dobar test."

Za sutrašnju utakmicu otpao je Marko Livaja koji osjeća posljedice dvoboja u Koprivnici.

"Broz će igrati malo više, treba mu minutaža i sigurno će igrati veći dio utakmice. Mali je problem s Livajom, poštedit ćemo ga treninga i utakmice, svi su ostali u redu. Nećemo kalkulirati s utakmicom, ali ćemo s minutažom. Probat ću dati priliku više onima koji su igrali manje. Luka će igrati, vidjet ćemo koliko, tako isto i Perišić. Neće igrati cijelu utakmicu, ali svakako će igrati."

Dalić je objasnio i rani termin utakmice.

"Naša utakmica s Marokom je rano i htjeli smo prilagoditi termin. Na zahtjev domaćina smo ipak promijenili termin na dva sata kasnije jer će ipak biti prevruće pa da sačuvamo svježinu igrača."

Izbornik je govorio i o Domagoju Vidi koji će sutra upisati 100. nastup u dresu Hrvatske.

"Vida ima sjajnu karijeru, za mene je jako važan faktor. Kada netko dođe do 100 utakmica u reprezentaciji, ulazi u legendu. Zasluženo je tu, svojim ponašanjem, igrom i odnosom je to zaslužio. Želim mu još utakmica, zaslužio je tu 100. utakmicu, on je pravi profesionalac i primjer svima."

Dvoboj sa Saudijskom Arabijom izabran je zbog blizine Katara, ali i zbog sličnosti s prvim protivnikom.

"Sve smo uzeli u obzir, trebala nam je takva utakmica. Imali smo plan doći ovdje, Saudijska Arabija je pokazala dobrodošlicu i cilj je ispunjen. Arabija je donekle slična Maroku, blizu smo Katara, sve je to bitno. Ovaj izbornik je bio izbornik i Maroka, poznajem ga i otprije, sjajan je trener i mislim da će nam ta utakmica biti od koristi."

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!