Ostali sportovi

Potpora Međunarodnog olimpijskog odbora hrvatskim odbojkašicama i rukometašicama

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.12.2022.
Potpora Međunarodnog olimpijskog odbora hrvatskim odbojkašicama i rukometašicama
Foto: EPA

Nakon provedene analize s odgovarajućim međunarodnim sportskim savezima, Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) odobrila je zahtjev Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) za financijsku potporu ženskoj odbojkaškoj i ženskoj rukometnoj reprezentaciju za pripremne aktivnosti za Igre XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine.

Novčana donacija dodjeljuje se u sklopu programa "Potpora za ekipne sportove Pariz 2024".

Potpora, koja za dvogodišnje razdoblje 2023-2024. ukupno iznosi 25.000 dolara po reprezentaciji, namijenjena je pokriću troškova priprema za velika međunarodna natjecanja koja im predstoje s ciljem ostvarenja kvalifikacijske norme za Igre u Parizu 2024.

Ovaj program nudi tehničku i financijsku pomoć načelno samo za jednu reprezentaciju iz pojedinog nacionalnog olimpijskog odbora (NOO).

No, kako bi se povećalo sudjelovanje žena u programu, a time i mogućnost sudjelovanja što većeg broja sportašica na Olimpijskim igrama, Olimpijska solidarnost MOO-a preporučila je NOO-ovima podnošenje kandidatura za ženske ekipe, s mogućnošću kandidature i dviju reprezentacija, pod uvjetom da je barem jedna ženska.

Slijedeći te preporuke i smjernice MOO-a, HOO je za ovaj program Olimpijske solidarnosti kandidirao dvije ženske reprezentacije koje su i dobile spomenutu financijsku potporu.

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!