Košarka

U-15: Raspoloženi Slovenci upisali pobjedu

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 06.01.2023.
U-15: Raspoloženi Slovenci upisali pobjedu

Druga utakmica 1. memorijala "Krešimir Ćosić" otišla je na stranu slovenske reprezentacije do 15 godina...

Hrvatska U-15 reprezentacija ostala je poražena u Zadru na 1. memorijalnom turniru “Krešimir Ćosić”, a svladala ju je reprezentacija Slovenije rezultatom 76:60.

Nakon odigrane utakmice između U-16 reprezentacija, nastupila je Slovenija koja je raspoloženo otvorila početak susreta te pokazala dozu ozbiljnosti Bojovićevom tricom u prvih pola minute, a potom se kasnije s dvije uzastopne trice značajnije rezultatski odvojila.

Zadnje dvije minute u prvoj dionici donijele su tvrdu igru s obje strane bez pogođenih koševa pa se završilo rezultatom 21:12 za goste. U drugoj četvrtini trica Brodara Tomljanovića, a potom slobodna bacanja Nike Pavkovića i Filipa Bilokapića vratili su Hrvatsku u borbu za poene. Međutim, na kraju poluvrijeme ipak završava vodstvom gostiju od 38:31.

Drugi dio utakmice išao je također u korist gostima te je Slovenija do kraja držala veliku prednost i odnijela uvjerljivu pobjedu nad Hrvatskom rezultatom 76:60.

U hrvatskom dresu istaknuo se Marko Petrić s 14 poena i 15 skokova, a dvoznamenkast je bio i Filip Bilokapić s 11 poena.

U redovima pobjedničke ekipe istaknuli su se Lukas Nikola Bojović s 19 poena, Kuzman s 15 koševa te Joksimović s deset poena i sedam asistencija.

hks-cbf.hr

FOTO: Markus Speske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!