SP 2023., skupina C, 1. kolo, 12.01.2023, 20:30 h
Švedska
Švedska 26:18 Brazil
Brazil

Šveđani proigrali u drugom poluvremenu i slomili neugodne Brazilce

Mihaela Bradovski • četvrtak, 12.01.2023.
Šveđani proigrali u drugom poluvremenu i slomili neugodne Brazilce
Foto: EPA

Švedska je odlično otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu kojem je i domaćin. Slavila je protiv neugodnog Brazila 26:18 i to zahvaljujući sjajnom nastupu u drugom poluvremenu...

Drugog dana Svjetskog prvenstva svoj susret otvaranja pred prepunom dvoranom domaćih navijača odradila je i Švedska. Na drugoj strani stajao je Brazil, ekipa koja je prethodnih godina mnogim favoritima kvarila planove, a i ovog se četvrtka pokazala kao tvrd orah. Doduše, europski prvaci, tijekom prvih pola sata, popunili su kolekciju neforsiranih, čak i početničkih pogrešaka.

Iako je Andreas Palicka ovaj susret otvorio s tri obrane, Švedska ih u tim početnim minutama nije znala iskoristiti. Čak štoviše, u prvih deset minuta sastav Glenna Solberga postigao je tek dva zgoditka. U drugu polovicu prvog dijela ušlo se pri 4:4 nakon zgoditka Ekberga, a Šveđani su prvi puta u plus stigli preko Wannea s linije sedam metara.

Obrambeno je odličan posao brazilska selekcija odradila tijekom većeg dijela prvog dijela. Tek pred sam kraj Šveđani su uspjeli povući pokoji brzi napad, ali niti tada nije sve išlo kao podmazano, Rangel da Rosa branio je i sedmerce i čiste prilike iz kontranapada. Za razliku na odmoru, u samom su se finišu pobrinuli Bergendahl i Ekberg.

Nastavak je donio postepeno švedsko vraćanje u pravi ritam pred protivničkim golom. Palicka je nastavio s obranama, Gottfridsson je zaigrao kako se od njega i očekuje, razigravao je, zabijao, i uz svoje dvije ključne, a raspoložene figure Švedska je prednost na odmoru uspjela mirno pretvoriti u 26:18 na kraju.

Brazilci su imali želju, i iako su u napadu još uvijek pomalo divlji, u obrani su fizički djelovali moćno dok su uspijevali održati koncentraciju, ali čim je ona malo popustila razlika u kvaliteti napravila je svoje.

Gottfridsson je susret zaključio sa 6/6 učinkom, Palicka je upisao 17 obrana. Na drugoj strani Gustavo Rodrigues je postigao četiri zgoditka.

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

SP 2023., skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zelenortska Republika33:25Urugvaj
Švedska26:18Brazil
1Švedska 3107:57+506
2Brazil 383:78+54
3Zelenortska Republika 388:89-12
4Urugvaj 361:115-540

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!