SP 2023., skupina F, 2. kolo, 15.01.2023, 20:30 h
Norveška
Norveška 32:21 Argentina
Argentina

Norvežani nastavljaju sa zagrijavanjem, visoko svladana i Argentina

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.01.2023.
Norvežani nastavljaju sa zagrijavanjem, visoko svladana i Argentina
Foto: EPA

Norveška nije imala nikakvih problema protiv Argentine koja je u prvom poluvremenu još izgledala solidno, ali u nastavku je posve potonula i izgubila 32:21...

U drugom kolu skupine F sastale su se Norveška i Argentina, dvije selekcije s potpuno drugačijom atmosferom unutar svojih redova nakon uvodnih susreta. I dok su Norvežani očekivano slavili protiv Sjeverne Makedonije, južnoamerički sastav s deset razlike izgubio je od Nizozemske.

Ni u večerašnjem susretu Argentinci nisu uspjeli zaigrati u ulozi ozbiljnog konkurenta za bodove. Nakon 2:2 niti jednom se nisu našli u rezultatskom plusu ili izjednačeni s favoriziranom Norveškom.

Nekoliko puta do odlaska na odmor primakli su se na gol do egala, ali Norveška je znala, i potom i demonstrirala, kako zadržati prednost na svojoj strani, a uz to djelovati kao ekipa koja je potrošila dvostruko manje energije od svog protivnika.

Argentinski rukometaši u nastavak su krenuli s minusom od četiri zgoditka, a kako se to drugo poluvrijeme razvilo, na kraju bi bili više nego zadovoljni s tolikom razlikom i na samom kraju. Umjesto toga, nakon ovih 60 minuta ostat će zapisana visoka pobjeda skandinavskog sastava koji za razliku od svog današnjeg protivnika plovi sigurno kroz ovu skupinu nakon dvije impresivne predstave.

Sander Sagosen, Sebastian Barthold i Magnus Rod postigli su svaki po pet zgoditaka, dok je najbolji strijelac susreta došao iz redova Argentine. Diego Simonet sedam je puta svladao protivničkog čuvara mreže, ali je to učinio iz 15 pokušaja. Vratar pobjedničkog sastava Kristian Saeveras skupio je 11 obrana.

Argentina i Sjeverna Makedonija u trećem će kolu u međusobnom dvoboju odlučivati o trećem putniku u drugu fazu iz ove skupine.

FOTO: EPA/Lukasz Gagulski

SP 2023., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Sjeverna Makedonija24:34Nizozemska
Norveška32:21Argentina
1Norveška 398:74+246
2Nizozemska 389:70+194
3Argentina 375:87-122
4Sjeverna Makedonija 377:108-310

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!