Rukomet

Horvat razbjesnio Šprema, Metličića i Vukovića: 'Ovo je sramota, nepoštivanje, bezobrazno'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.01.2023.
Horvat razbjesnio Šprema, Metličića i Vukovića: 'Ovo je sramota, nepoštivanje, bezobrazno'
Foto: EPA

Nakon susreta protiv Bahreina izbornik Hrvoje Horvat u čudnom nastupu pored kamerama na dosad rijetko viđen način izbjegavao je odgovoriti ostaje li na klupi i pruža li mu Savez i dalje podršku. Njegov nastup izazvao je žestoke reakcije...

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je pobjedu protiv Bahreina 43:32 i tako je potvrdila deveto mjesto na ovom Svjetskom prvenstvu. Negdje je u pozadini tinjala nada da bi se moglo ogromnom pobjedom napraviti čudo i doći do dovoljne prednosti koja bi u kombinaciji s porazom Danske od Egipta značila prolaz u četvrtfinale. No to je bilo utopija, a da je takvo što bilo jako teško za očekivati, vidjelo se već u prvom poluvremenu protiv Bahreina koje je Hrvatska odradila loše.

"Prvi dio sve govori, Primili smo 5-6 golova previše. Računali smo na 7-8 razlike do odmora pa hvatanje gol razlike u nastavku, ali suci su im pustili dugačke napade pa su nam radili probleme u 1 na 1. Dečki su dali sve od sebe, ali obrana u prvom poluvremenu morala je bolje", rekao je Hrvoje Horvat za RTL.

Horvat je pokušavao izvući nešto pozitivno iz svega ovoga.

"Ostvarili smo te kvalifikacije, to je sigurno nešto što smo željeli posebno nakon Egipta. Pokazali smo našu 5-1 zonu koju je teško igrati dugo na turniru, spustili smo to na sve mlade kategorije i nadamo se da će nas ona vratiti u vrh svjetskog rukometa."

Uslijedio je vrlo neobičan nastup izbornika na upit novinarke ostaje li na klupi i ima li podršku saveza. Horvat se pravio da priča, ali je samo otvarao usta bez da je puštao glas. Na kraju je poručio "greška neka, odgovorio sam."

Na prošla tri velika natjecanja na kojima je nastupila, Hrvatska tone u prosječnosti.

"Mi želimo igrati za medalju, dijeli nas stalno jedna utakmica, jedan poraz i tu ideš doma, trebaš imati i sreće. Imali smo želje, bilo je i to koronaprvenstvo, ali sreće nismo imali."

Horvatovo izbjegavanje odgovora ostaje li na klupi te gluma kako odgovara, ostavili su u šoku Peru Metličića, Gorana Šprema i Dragu Vukovića.

"Ja sam taj koji se uvijek šali, ali meni se ovo nikako ne sviđa, jako bizarno, nije mi drago. Postoji način, a ovo je neprihvatljivo, ne znam čemu to. On je izbornik, on na to pitanje mora odgovoriti, on može reći da ne želi, ali ovo je - bezobrazno", vrlo je ljut bio Šprem komentirajući za RTL.

Ništa blaži nije bio Pero Metličić koji mu je poručio da je vrijeme za odlazak.

"Ovo je sramota, možemo pričati što hoćemo, ali ovo je nepoštivanje Ines kao novinarke i svih koji navijaju za reprezentaciju. Cveba Horvat vrime je, i svi koji su te tu doveli isto tako vrijeme je... Ovakvo ponašanje, je za mene nedopustivo."

I inače mirni Drago Vuković bio je otvoren.

"Ostao sam šokiran, svi smo ostali paf, ali očito ima dobar push pa se može tako ponašati."

FOTO: EPA/Johan Nilsson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!