SP 2023., završnica, četvrtfinale, 25.01.2023, 18:00 h
Norveška
Norveška 34:35 Španjolska
Španjolska

Neviđena glupost uzela Norvežanima finale: Španjolska slavila nakon 20 dodatnih minuta

Branimir Korać • srijeda, 25.01.2023.
Neviđena glupost uzela Norvežanima finale: Španjolska slavila nakon 20 dodatnih minuta
Foto: EPA

Španjolska je izborila prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva slaveći nakon 20 minuta produžetaka protiv Norveške s 35:34 u susretu o kojem će se još dugo pričati...

Ono što su Norvežani napravili u zadnjim sekundama regularnog dijela, ući će u rukometnu antologiju. Imali su širom otvorena vrata polufinala i sami su si pucali u nogu.

Norveška je najvećim dijelom susreta bila u vodstvu i imala je sve u svojim rukama. U završnicu susreta ušla je s vodstvom, sve joj je išlo u prilog, međutim dogodilo se čudo u zadnjim sekundama.

Dvije i pol minute prije kraja Norveška je vodila 25:24, a Saeveras je tu obranio sedmerac Figuerasu.

Norvežanima je trebao jedan pogodak za potvrditi prolaz. Da stvar bude još gora za Španjolsku, manje od dvije minute prije kraja isključen je Sanchez Migallon i Norveška je napadala s igračem više.

No do pogotka nije došla, Gonzalo Perez de Vargas minutu prije kraja brani pokušaj Sagosena.

Španjolcima se tako ukazala prilika, ali niti Alex Dujšebaev ne zabija, Bergerud brani njegov pokušaj 20 sekundi prije kraja.

Činilo se da je to kraj, Norvežani su imali vremena sačuvati loptu do kraja, ali pet sekundi prije završetka utakmice rijetko viđenu glupost radi Björnsen koji je na devet metara pod gola, ima potpuno prazan put prema golu, ali vraća loptu unazad i suci je oduzimaju Norveškoj. Odmah je uslijedilo dodavanje za potpuno samog na šest metara Daniela Dujšebaeva koji zabija za 25:25 u zadnjoj sekundi.

Glupost Björnsena kasnije će jako skupo koštati Norvešku. nakon prvih deset minuta još uvijek nije bilo odluke i tek nakon još deset minuta saznali smo putnika u finale. Tragičar Björnsen promašio je zadnji napad Norvežana s krila, Perez de Vargas je obranio njegov pokušaj i Španjolska je slavila s 35:34.

Perez de Vargas skupio je 17 obrana, osam golova zabio je Angel Fernandez, sedam Alex Dujšebaev, a po pet Adrian Figueras, Joan Canellas i Daniel Dujšebaev.

Kod Norveška Torbjorn Bergerud imao je 17 obrana, Kristian Björnsen zabio je devet golova, a Sebastian Barthold osam.

FOTO: EPA/Adam Warzawa

SP 2023., završnica

četvrtfinale

Danska40:23Mađarska
Norveška34:35 *Španjolska
Francuska35:28Njemačka
Švedska26:22Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!