SP 2023., završnica, četvrtfinale, 25.01.2023, 20:30 h
Švedska
Švedska 26:22 Egipat
Egipat

Šveđani nisu razočarali, očekivano preko Egipta idu u polufinale Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.01.2023.
Šveđani nisu razočarali, očekivano preko Egipta idu u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Švedska je s 26:22 bila bolja od Egipta i očekivano je izborila prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva. Na krilima sjajnih navijača i kao uvijek dobrih vratara, Švedska se zasluženo izborila za ulazak među ćetiri najbolja...

Rukometaši Švedske treći su polufinalisti ovog Svjetskog prvenstva. Pred prepunom dvoranom svojih navijača eliminirali su reprezentaciju Egipta. Iako utakmica nije bila neizvjesna kao ona između Norveške i Španjolske, Egipćani su im zadali poprilične muke što konačan rezultat možda i ne sugerira.

Dobar dio susreta švedska je vrsta odigrala bez Gottfridssona zbog ozljede šake lijeve ruke i upravo se taj izostanak u drugih pola sata osjetio u njenoj igri, a zamalo i na rezultatu.

U posljednjih pet minuta prvog dijela te u četiri prve nastavka skandinavska je vrsta odigrala najbolje, i najatraktivnije minute, a zahvaljujući toj 8:0 seriji otišli su na razliku za koju se činilo kako će je jako teško izgubiti.

No kako je vrijeme prolazilo, Šveđani su sa svakim napadom imali sve manje ideje, zapinjao je protok lopte, nedostajalo je ritma. Egipćani su prepoznali svoj trenutak, izlazili visoko u obrani i u periodu od 45. do 51. minute ušli u 4:0 seriju. Odličnu dionicu igrao je tada Kaddah, za kojeg niti Palicka nije imao rješenje.

A upravo su Palicka te Sandell i Ekberg povukli u posljednjih devet minuta, prekinuli egipatski povratak i na kraju izborili polufinale 26:22 pobjedom.

Andreas Palicka skupio je 13 obrana dok je Ekberg susret završio kao stopostotan sa šest pogodaka. Na drugoj strani Hendawy je 11 puta zaustavljao protivničke šuteve, a s pet su pogodaka napad predvodili Kaddah i Mahmoud.

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

SP 2023., završnica

četvrtfinale

Danska40:23Mađarska
Norveška34:35 *Španjolska
Francuska35:28Njemačka
Švedska26:22Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!