Rukomet

1. HRLŽ: Sesvećanke lako protiv Umaga, visok poraz Bjelovara u Splitu

Mihaela Bradovski • subota, 04.02.2023.
1. HRLŽ: Sesvećanke lako protiv Umaga, visok poraz Bjelovara u Splitu

Rukometašice su nastavile s odigravanjem susreta domaćeg prvenstva, a favoritkinje su u 13. kolu prošle neokrznute...

Sesvećanke su bez ikakvih problema svladale Umag koji i dalje muku muči s kadrom te je i u ovom susretu imao dvije vratarke i sedam igračica. Tako je samo kratko mogao parirati brojnijima i znatno spremnijima Sesvećankama koje su nakon egal igre u prvih desetak minuta počele stvarati razliku, rastrčale se terenom i uvjerljivo slavile.

Najučinkovitije su bile Lucija Krezo s 11 golova i Mihaela Bešen s osam. U gostujućem sastavu po sedam golova postigle su Ana Jajčević i Leonarda Černeka.

S dobrim rezultatima nastavljaju rukometašice Dugog Sela koje su slavile u gostima kod Osijeka s 24:22. Dugo Selo tako i dalje drži treću poziciju odmah iza Lokomotive i Podravke, a u društvu Splita 2010.

Osječanke su zadnji put došle do poravnanja u 47. minuti kada je Lea Vuković svojim jedinim golom postavila 18:18. Nakon toga Dora Petković i Josipa Bebek vežu dva pogotka i Dugo Selo do kraja više nije ispuštalo vodstvo.

Mara Budić bila je odlična na vratima Dugog Sela sa 16 obrana, a Bebek je postigla šest golova. Kod Osijeka su Dora Lacković i Petra Frančić također bile strijelci po šest puta.

Split 2010 odigrao je sjajnu utakmicu protiv Bjelovara i slavio lakše od očekivanja. Gošće nisu bile u pravom izdanju i u konačnici su upisale vrlo visok poraz. Split je na krilima sjajne Lucije Ercegović (12 golova) dobio bitku za poziciju i ostavio Bjelovar dva boda iza sebe.

Osim Ercegović vrlo dobro odigrala je na crti i Ana Mijić koja je postigla šest golova iz isto toliko pokušaja. Kod Bjelovara je pet pogodaka postigla Antonia Oremović.

Očekivano uvjerljiv bio je ŽARK Split koji je slavio s 39:23 protiv Trogira. Odličan nastup Splita u neravnopravnom dvoboju u kojem su gošće nakon 20. minute u potpunosti potonule i upisale visok poraz.

Ivka Kljaković Gašpić postigla je 11 golova, Matea Mažurin šest, a po pet su dodale Ana Lovrić, Anđela Mihaljević i Ana Ćukušić. Kod Trogira su po pet golova zabile Tija Cvijić i Kijara Odak.

1. HRLŽ, 13. kolo:
Sesvete - Umag 38:23
Osijek - Dugo Selo 22:24
Split 2010 - Bjelovar 30:20
ŽARK Split - Trogir 39:23

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!