Rukomet

Nexe je već svladao Dance, nova pobjeda približava ga prvom mjestu

Mihaela Bradovski • utorak, 07.02.2023.
Nexe je već svladao Dance, nova pobjeda približava ga prvom mjestu

Nakon gotovo dva mjeseca danas se nastavlja natjecanje u EHF Europskoj ligi, na rasporedu su susreti sedmog kola. Nexe u Našicama ide po šestu pobjedu, u goste mu dolazi neugodni Skjern...

Dosadašnji dio grupne faze EHF Europske lige Nexe je odradio jako dobro, upisao je u šest odigranih kola čak pet pobjeda i samo jedan poraz. Taj poraz stigao je u prošlom kolu protiv Granollersa u gostima čime je prekinut niz od šest uzastopnih europskih slavlja.

Sada slijedi domaći dvoboj protiv Skjerna, danske momčadi koja se nipošto ne smije podcijeniti. U prvom susretu u Danskoj Nexe je slavio s 30:29, bio je to dramatičan dvoboj u kojem je Tomislav Severec Našičanima u posljednjim sekundama osigurao pobjedu.

Ta pobjeda pokazala im je da mogu igrati protiv kvalitetnih europskih momčadi i dala je zamah za nastavak sezone. Danci imaju kvalitetnu momčad, tu su neka dobro poznata imena poput bivšeg pivota Zagreba Senjamina Burića, švedskog reprezentativca Alfreda Jonssona, Lassea Mikkelsena koji je godinama uspješno igrao za Melsungen, norveškog reprezentativca Eivinda Tangena...

Posao neće biti lagan, ali Nexe je već pokazao da se može nositi sa Skjernom. Ne samo Nexe već i Sporting iz Lisabona koji ga je dva puta svladao. Na svom parketu hrvatski predstavnik je favorit, jasno je kako se treba postaviti, mora spriječiti Dance u podizanju tempa i probati zaustaviti njihovu tranziciju prema naprijed što je više moguće.

Što su rekli

Branko Tamše, trener Nexea: "Odigrali smo dvije utakmice protiv jakih protivnika u SEHA–Gazprom ligi koje su nam jako dobro poslužile da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Vidio sam puno dobrih stvari, ali u isto vrijeme sam s puno toga i nezadovoljan. Svakako treba istaknuti da nismo bili kompletni, pogotovo u prvoj utakmici u Novom Sadu, ali to je sada iza nas. Napravili smo previše tehničkih pogrešaka, što je jednostavno nedopustivo. U drugoj utakmici protiv Eurofarm Pelistera obrana je bila puno bolja, vratari su bili na visokom nivou i sve je izgledalo puno bolje."

"Ali sada nas očekuje utakmica protiv Skjerna, tipične danske ekipe koja će sve naše pogreške, ukoliko ih budemo radili, dvostruko kažnjavati jer konstantno vuku u leđa, svaku grešku ili izgubljenu loptu kažnjavaju kontrama. Jasno je da ćemo zbog toga morati biti izuzetno oprezni, pametni i jednostavno dobri u svim segmentima i sigurno ćemo morati odigrati još jednu jaku utakmicu. Skjern je odlična ekipa koja zaslužuje veliki respekt, mi smo s pobjedom u prvom kolu u Danskoj napravili veliki break i sigurno će i oni pokušati uzvratiti istom mjerom. U Danskoj su dosta igrali sedam na šest tako da to očekujemo i ovdje, ali mi znamo što i koliko možemo."

Emil Bergholt, kapetan Skjerna: "Dolazimo na uzvrat u Našice gdje želimo osvetu za poraz u prvom susretu u kojem smo imali dovoljno prilika barem za bod. Svjesni smo da nas čeka vrlo težak protivnik koji će igrati vrlo čvrsto i pokušati nas zaustaviti. Međutim, jedva smo dočekali nove europske utakmice i ovo gostovanje na kojem nas čeka vruća atmosfera koja će nas staviti pod pritisak. To je ono što smo i željeli otkako smo izborili grupnu fazu. Čeka nas prvoplasirana momčad u skupini i to na dobro poznatom vrućem terenu stoga ako želimo kući s bodovima, morat ćemo igrati na svojoj najvišoj mogućoj razini."

Mjesto, vrijeme, suci

Našice, 20:45 sati

Suci: Fabian Baumgart i Sascha Wild (Njemačka)

Forma

Nexe

Nexe - Eurofarm Pelister 29:25 (SEHA)
Vojvodina - Nexe 31:25 (SEHA)
Nexe - Kaštela 42:27 (Paket24)
Granollers - Nexe 25:22 (EHF EL)
Rudar - Nexe 22:36 (Paketz24)

Skjern

Ribe-Esbjerg - Skjern 25:30 (dansko prvenstvo)
Skjern - Mors 28:21 (Santander Cup)
Skjern - Holstebro 33:28 (dansko prvenstvo)
Sporting - Skjern 28:24 (EHF EL)
Aalborg - Skjern 32:24 (dansko prvenstvo)

Prošli susret

Jedini dosadašnji međusobni dvoboj ovih protivnika dogodio se krajem listopada prošle godine. Nexe je otputovao u Dansku s dosta opreza svjestan koliko je Skjern opasan, ali odveo je susret u vode koje mu odgovaraju i na kraju je slavio zahvaljujući jednom više pogotku.

Prognoza

Nexe je favorit. U Našicama nije lako igrati, domaćin je tu jako dobar i opasan te će Skjern imati dosta problema. Općenito, danski sastavi nisu dobro prolazili u gostima kod Nexea, a nadamo se da će se tako i nastaviti.

FOTO: RK Nexe

EHF Europska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Nexe Našice29:28Skjern
Granollers33:30Balatonfuredi
Alpla HC Hard26:31Sporting Lisabon
1Nexe Našice 10311:281+3016
2Sporting Lisabon 10312:294+1814
3Granollers 10315:301+1413
4Skjern 10294:284+1010
5Alpla HC Hard 10270:300-304
6Balatonfuredi 10274:316-423

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!