Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale, 07.02.2023, 20:00 h
Flamengo 2:3 Al-Hilal

Treća sreća: Al-Hilal izborio finale Svjetskog klupskog prvenstva

Petar Jenjić • utorak, 07.02.2023.
Treća sreća: Al-Hilal izborio finale Svjetskog klupskog prvenstva
Foto: EPA

Saudijski Al-Hilal u polufinalu Svjetskog prvenstva svladao je brazilski Flamengo i po prvi puta izborio finale natjecanja...

Povijesni uspjeh ostvario je saudijski Al-Hilal koji je u svom trećem pokušaju uspio proći polufinale i ući u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Saudijci su u polufinalu za protivnika imali brazilski Flamengo kojeg su svladali s 3:2. Sada čekaju boljeg iz dvoboja madridskog Reala i Al Ahlyja.

U vrlo uzbudljivom prvom poluvremenu Saudijci su poveli već u četvrtoj minuti kada je poentirao Salem Al Dawsari. U 20. minuti rezultat je poravnao Pedro.

Veliki problem pojavio se u sudačkoj nadoknadi kada je drugi žuti karton zaradio Gerson nakon igranja rukom u kaznenom prostoru, a Brazilci ostali s igračem manje. Po drugi puta na utakmici u strijelce se upisao Al Daswari.

Do trećeg pogotka Al-Hilal stigao je u 70. minuti kada je zabio Luciano Vietto. Činilo se da će mirno privesti utakmicu prema kraju, ali je malo drame svojim drugim golom donio Pedro. Igrala se prva minuta sudačke nadoknade.

FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo:
Flamengo - Al-Hilal 2:3

FOTO: EPA/Mohamed Messara

Svjetsko klupsko prvenstvo

polufinale

Flamengo2:3Al-Hilal
Al Ahly1:4Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!