Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale, 08.02.2023, 20:00 h
Al Ahly 1:4 Real Madrid
Real Madrid

Modrić promašio penal, Real Madrid ipak prošao u finale

Petar Jenjić • srijeda, 08.02.2023.
Modrić promašio penal, Real Madrid ipak prošao u finale
Foto: EPA

Real Madrid izborio je finale Svjetskog klupskog prvenstva pobjedom protiv Al Ahlyja s 4:1. Pogodak s 11 metara propustio je zabiti Luka Modrić...

Real Madrid odlazi u borbu za svoju petu titulu na Svjetskom klupskom prvenstvu. U polufinalnom susretu porazio je egipatski Al Ahly rezultatom 4:1.

Rezultat se nije mijenjao sve do završnice prvog poluvremena kada je u 41. minuti Vinicius Jr. iskoristio grešku protivničke obrane i poentirao za 1:0.

Odmah na početku drugog poluvremena Real je podebljao vodstvo. Udarac Rodryga skrenut je na put Federica Valverdea koji lagano skreće loptu u mrežu.

Nakon nešto više od sat vremena igre Eduardo Camavinga skrivio je kazneni udarac, a siguran s 11 metara bio je Ali Maaloul.

U 86. minuti Real je dobio šansu iz penala vratiti dva pogotka prednosti. Loptu je uzeo Luka Modrić, no hrvatski nogometaš nije pucao dobro.

Ipak, Kraljevski klub do kraja je uspio zabiti treći pogodak, strijelac je bio Rodrygo. Pobjedu svoje momčadi u zadnjim je sekundama potvrdio Sergio Arribas i tako odveo na finalni dvoboj s Al-Hilalom.

Modrić je igru napustio u 95. minuti, a umjesto njega ušao je Alvaro Odriozola.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:
Al Ahly - Real Madrid 1:4

FOTO: EPA/Jalal Morchidi

Svjetsko klupsko prvenstvo

polufinale

Flamengo2:3Al-Hilal
Al Ahly1:4Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!