Ostali sportovi

Mladostašice i Mladostaši izborili finale Kupa Hrvatske

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 09.02.2023.
Mladostašice i Mladostaši izborili finale Kupa Hrvatske
Foto: FaH

Odbojkašice Mladosti i odbojkaši Mladosti, polufinalnim pobjedama su ostvarili ulazak u finale Kupa Hrvatske...

Odbojkašice Mladosti u Domu odbojke su za nešto manje od sat vremena igre s 3:0 (25:17, 25:15, 25:12) bile bolje od drugoplasirane ekipe Superlige, karlovačkog Kelteksa.

Mladostašice su u tom polufinalnom susretu Kupa "Snježana Ušić" igrale bitno oslabljene, bez ozlijeđenog prvog libera, reprezentativke Izabele Štimac, bolesne srednje blokerice Astrid Popić, kao i reprezentativne organizatorice igre Klare Perić.

Najučinkovitija kod Mladostašica bila je Andrea Mihaljević sa 16 poena. Domaće su odbojkašice napravile čak 11 as servisa (naspram tri gošći), uz šest blokova i 37 poena u napadu.

Pobjedu svoje momčadi prokomentirala je igračica Aida Mehić:

“Čestitke mojoj ekipi na pobjedi, a Kelteksu na dobroj igri. Znale smo da neće biti lako s njima jer je to momčad koja se bori za svaki poen, a kup utakmice su najopasnije jer postoji samo jedna prilika. Zato smo bile fokusirane i držale se dogovora pa nije bilo opasnosti za rezultat. Drago mi je što smo izborile finale i jedva čekamo taj susret.“

U drugom polufinalnom paru Dinamo je u gostima bio bolji od Ribole Kaštela s 3:0 (25:12, 27:25, 25:22) za 76 minuta igre.

Odbojkaši Mladosti također su s 3:0 (25:16, 25:12, 25:19) pobijedili Sisak u gostima za 72 minute igre, dok je Mursa Osijek istim rezultatom 3:0 (25:19, 25:21, 25:17) slavila u Rijeci protiv istoimenog domaćina.

Finale u ženskoj konkurenciji igrat će se 14. ožujka, a u muškoj dan kasnije.

HAOK Mladost

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!