Košarka

Već u četvrtfinalu Kupa otpadaju Cibona ili Zadar, problema imaju i jedni i drugi

Branimir Korać • srijeda, 15.02.2023.
Već u četvrtfinalu Kupa otpadaju Cibona ili Zadar, problema imaju i jedni i drugi

U posljednjem susretu četvrtfinala SuperSport kupa Krešimir Ćosić sastaju se Cibona i Zadar te će jedna od ove dvije momčadi već večeras prekrižiti potencijalni trofej...

Posljednji par četvrtfinala SuperSport kupa Krešimir Ćosić čine Cibona i Zadar. U Domu Dražena Petrovića odlučit će o putniku u polufinale čime će jedan od velikana prerano ispasti iz borbe za titulu.

Cibona baš i nije imala sreće sa ždrijebom. Ona je još u osmini finala bila u velikim problemima, za protivnika je imala Split, ali je u drami izborila prolaz.

U međuvremenu Cibona je igrala vrlo promjenjivo, imala je i ružnih poraza, ali je upisala i neke vrijedne pobjede. Ostanak u ABA ligi ne bi trebao biti upitan, ali ne i nešto više od toga.

Ono što je zajedničko Ciboni i Zadru su financijski problemi. Imaju ih i jedni i drugi, Josip Sesar i Danijel Jusup već su se javno požalili, a problemi s višemjesečnim kašnjenjima plaćanja obaveza samo potvrđuju gdje se hrvatska košarka nalazi.

Cibona je u prošli utorak u Čačku svladala Borac, zatim je izgubila u petak od Splita vrlo uvjerljivo da bi u ponedjeljak pregazila Bosco.

U kakvom će se izdanju pojaviti uoči dvoboja protiv Zadra, teško je reći.

Zadar je pak u posljednjem izlasku na parket uvjerljivo poražen od Crvene zvezde koja je potvrdila status favorita.

Što su rekli

Josip Sesar, trener Cibone: "Kup zasigurno izaziva veliku pozornost kod ljubitelja košarke, ipak je riječ o prvom trofeju koji se dijeli u sezoni. Nas čeka utakmica protiv Zadra, možda i najjačeg protivnika u ovom dijelu natjecanja. Kvalitetna su momčad koja igra odličnu košarku na veliki broj poena. Igrali smo dva puta međusobno ove sezone i među nama nema nepoznanica. Bez obzira na sjajno izdanje Božića, mislim da je njihov prvi i najstabilniji igrač ipak Drežnjak na kojeg moramo obratiti posebnu pozornost. Sigurno će to biti dobar i zanimljiv susret. Mi smo svi zdravi, spremni i s nestrpljenjem čekamo da krene."

Danijel Jusup, trenr Zadra: "Kup je specifično natjecanje za razliku od onih ligaških. Svaka ekipa dolazi s potajnom nadom u što bolji rezultat, što je normalno i što daje draž Kupu. Kakva su naša očekivanja? Kao i svaka ekipa mi se potajno i skromno nadamo da možemo napraviti dobar rezultat. Radimo na tome. Raspored je ove godine htio da se u četvrtfinalu sastanu ekipe Zadra i Cibone. Što se tiče protivničke ekipe, mi se više bavimo sa sobom. Vidim da su ovu zadnju utakmicu u Hrvatskoj ligi bili izuzetno motivirani i pobijedili Bosco. Igraju na domaćem terenu i sigurno da će oni više nego ostali tražiti, željeti i očekivati da odu tu do kraja. Kako će se situacija razviti, to ćemo vidjeti."

Mjesto, vrijeme, suci

Dom Dražena Petrovića, Zagreb, 20 sati

Nedostaju

Cibona: -

Zadar: Šantelj, Žganec (upitni)

Prošli međusobni dvoboj

Cibona je u prošlom međusobnom dvoboju, na kraju prošle godine, slavila u Zadra 75:68. Borbeni Cibosi izvukli su pobjedu iako je Zadar prijetio, no bio je to loš šuterski dan za domaćina.

prognoza

Šanse za pobjedu su podjednake i tu je sve otvoreno. Međutim nekako se čini kako to neće biti dvoboj s puno ppoena.

AFOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Bosco87:97Cedevita Junior
Šibenka68:55Dubrava
Kvarner 201091:99Dinamo Zagreb
Cibona71:70Zadar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!