Košarka

Sesar nakon uvjerljive pobjede i ulaska u finale: 'Rezultatska razlika je pomalo nerealna'

Branimir Korać • subota, 18.02.2023.
Sesar nakon uvjerljive pobjede i ulaska u finale: 'Rezultatska razlika je pomalo nerealna'
Foto: FaH

Cibona je odigrala odličnu utakmicu u polufinalu SuperSport kupa Krešimir Ćosić te je potpuno nadigrala Šibenku i uvjerljivo slavila sa 101:71...

Josip Sesar ovaj put mogao je biti itekako zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači. Cibona je drugi put u kratko vrijeme upisala uvjerljivu pobjedu protiv neugodnog protivnika.

"Pomoglo nam je u velikoj mjeri što smo protiv Šibenke igrali prije svega petnaestak dana. Igračima je još sve bilo svježe i sve osim prve četvrtine je išlo u našu korist. Šibenka je pružila vrlo dobar otpor, na kraju je i Milačić dao veću minutaži šibenskim mladićima pa je rezultatska razlika i pomalo nerealna."

Sesar nije čuvao igrače za finale već je Cibona odigrala ozbiljno i sa svim raspoloživim adutima.

"Nisam gledao prema tome da u ovom susretu rasporedim minutažu, respekt prema Šibenki i njenom treneru Milačiću je prevelik. I inače razmišljam u smjeru da svaki igrač sam sebi određuje minutažu prema tome kako igra na parketu."

Strateg Cibone sutrašnje je finale najavio riječima:

"Igrali smo dvije utakmice s Cedevitom Junior ove godine i svi znamo da im je Kruno Simon glavna snaga. Teško je reći što očekivati. I jedna i druga momčad su ulaskom u finale postigle određeni cilj. Sigurno je da u ovom dvoboju presudna može biti i nervoza. Bit će bitno otvaranje, a ja svakako očekujem neizvjesnu utakmicu. Izgubili smo ovdje u posljednjoj utakmici protiv istog protivnika, vidjet ćemo što se događalo u tim trenucima u kojima smo loše izgledali, koje je petorka tada bila na parketu, na koji način su napadali. Sve su to bitni detalji. Ujutro ćemo donijeti odluku na koji način ćemo se braniti, ali i napadati."

Borna Kapusta nije zadovoljan ulaskom u utakmicu gdje je Cibona dopustila puno toga protivniku.

"Nismo na najbolji način otvorili prvu četvrtinu. Pustili smo igrače Šibenke da nam zabiju dosta laganih poena. No kada smo dosegli radnu temperaturu preokrenuli smo rezultat, a kada smo se uspjeli odvojiti na desetak-petnaestak razlike sve je dalje išlo puno lakše."

Kapusta još uvijek čeka na veliki trofej u seniorskoj košarci i ovo mu je ogroman motiv.

"Puno mi znači izboreno finale, to bi mi bio prvi trofej u seniorskoj košarci. Svaka je utakmica ista, mora se ići na pobjedu. Većina toga kod Cedevite Junior ovisi o Simonu, odnosno o tome što će on napraviti iz picka i stoga je najbitnije da budemo koncentrirani u obrani. Ako to uspijemo postići, olakšat ćemo si posao."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Kup Krešimira Ćosića

polufinale

Cedevita Junior89:75Dinamo Zagreb
Šibenka71:101Cibona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!