Nogomet

Briljantni Di Maria predvodio Juventus, Rakitić sa Sevillom prošao dalje

Petar Jenjić • četvrtak, 23.02.2023.
Briljantni Di Maria predvodio Juventus, Rakitić sa Sevillom prošao dalje
Foto: EPA

Ivan Rakitić i Sevilla prošli su u sljedeću fazu unatoč porazu od PSV-a, Sporting je visoko slavio protiv Midtjyllanda, da bi Juventus predvođen Angelom Di Marijom svladao Nantes...

Midtjylland - Sporting 0:4 (1:5 ukupno)

Do prolaska u osminu finala stigao je Sporting Lisabon koji je slavio u gostima kod Midtjyllanda s 4:0 i s ukupnih 4:1 izborio sljedeću rundu. Utakmicu je u mnogome odredilo isključenje domaćeg igrača krajem prvog poluvremena.

Igraj na Europsku ligu na SuperSport.hr (18+)

Gosti su došli do vodstva u 21. minuti kada je nakon velike gužve u kaznenom prostoru do lopte stigao i Sebastian Coates i skrenuo je s tri metra u gol.

Domaćin je ostao s igračem manje u 38. minuti nakon što je Paulinho u razmaku od 120 sekundi dobio dva žuta kartona.

U drugom poluvremenu Sporting je potvrdio pitanje prolaska novim golovima. Oba pogotka zabio je Pedro Goncalves, prvo u 50., a zatim u 77. minuti.

Potpuni raspad sistema domaćina stigao je u 85. minuti kada je katastrofalan autogol postigao Stefan Gartenmann.

Nantes - Juventus 0:3 (1:4 ukupno)

Razočaranje u prvoj utakmici nije pokolebalo Juventus koji je u uzvratu ipak nadigrao Nantes. Stara dama slavila je s 3:0 i s ukupnih 4:1 prošla dalje.

Nakon samo pet minuta Juventus je poveo i to na kakav način. Loptu je iskosa na rubu kaznenog prostora dobio Angel Di Maria koji je briljantnim, preciznim udarcem neobranjivo pogodio suprotni kut.

Isti igrač utakmicu je praktički riješio u 20. minuti. Nicolas Pallios dobio je izravan crveni karton nakon igranja rukom, a Juventus penal. Di Maria je zabio svoj drugi gol na susretu.

Briljantni Argentinac kompletirao je hat-trick u 78. minuti.

PSV - Sevilla 2:0 (2:3 ukupno)

Sevilla je stigla u Eindhoven s visokih 3:0 iz prve utakmice i sve do posljednjih petnaestak minuta činilo se da će je sačuvati bez većih problema. PSV je ozbiljno prijetio, ali ipak nije sustigao zaostatak.

Rezultat se nije mijenjao sve do 76. minute kada je nizozemska momčad stigla u vodstvo. Zabio je Luuk de Jong. Isti igrač, činilo se, zabio je u 80. minuti, ali gol je bio poništen zbog zaleđa.

Do kraja je PSV ipak zabio drugi pogodak preko Fabija Silve, ali za nešto više od toga nije bilo vremena.

Cijelu utakmicu za Sevillu odigrao je Ivan Rakitić.

Monaco - Bayer Leverkusen 2:3 (5:5 ukupno, penali 4:5)

I uzvratna utakmica Monaca i Bayera ponudila je golijadu i jako puno drame. Ponovno je završilo 2:3, ovoga puta za njemačku ekipu koja je nakon raspucavanja ipak prošla dalje.

Gostujuća momčad u vodstvo je stigla u 13. minuti nakon što je iz blizine poentirao Florian Wirtz. To mu je bio prvi gol ove sezone. Samo šest minuta kasnije Monaco je izjednačio iz penala, strijelac je bio Wissam Ben Yedder.

Međutim, nije to bilo sve jer je Bayer do novog vodstva stigao već u sljedećem napadu. Krasno je sa 16 metara pogodio Exequiel Palacios.

U 58. minuti gosti su podebljali vodstvo, zabio je Amine Adli. Činilo se da će Nijemci do pobjede u regularnom vremenu, ali je produžetak Monacu donio Breel Embolo šest minuta prije kraja.

Dodatno vrijeme nije ponudilo promjenu rezultata pa se pristupilo penalima. Tragičar domaćina bio je Eliot Matazo koji je jedini od svih promašio svoj udarac s 11 metara.

FOTO: EPA/Mohamad Badra

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Midtjylland0:4Sporting
Monaco5:6 **Bayer Leverkusen
Nantes0:3Juventus
PSV Eindhoven2:0Sevilla
Roma2:0Salzburg
Manchester United2:1Barcelona
Rennes4:5 **Šahtar
Union Berlin3:1Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!