Nogomet

Razočarani Ramos završio reprezentativnu karijeru: 'S divljenjem i zavišću gledam Modrića, Messija i Pepea'

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 23.02.2023.
Razočarani Ramos završio reprezentativnu karijeru: 'S divljenjem i zavišću gledam Modrića, Messija i Pepea'
Foto: EPA

Legendarni španjolski nogometaš Sergio Ramos oprostio se od španjolske reprezentacije za koju je igrao 16 godina i upisao 180 nastupa i 23 gola...

Branič francuskog prvaka PSG-a, Španjolac Sergio Ramos, objavio je kraj reprezentativne karijere na društvenim mrežama poručivši kako je to bio "prisilni oproštaj".

"Došlo je vrijeme da se oprostim od reprezentacije. Ovo je kraj jednog puta za koji sam se nadao da će biti duži i da će završiti s boljim okusom u ustima", kazao je Ramos dodavši kako ga je nazvao izbornik reprezentacije Luis de la Fuente i poručio kako na njega više ne računa bez obzira na igre koje pokazuje.

"Skromno vjerujem da je moja karijera zaslužila kraj zbog osobne odluke ili zato što moje igre nisu bile ono što treba reprezentaciji, a ne zbog moje dobi ili drugih razloga. Jer biti mlad ili manje mlad nije vrlina ili mana, to je samo privremena karakteristika koja nije nužno povezana s učinkom ili sposobnošću. S divljenjem i zavišću gledam Modrića, Messija i Pepea. Nažalost, kod mene neće biti tako, jer nogomet nije uvijek fer i nogomet nikad nije samo nogomet."

U dresu "Furije" debitirao je u ožujku 2005. u susretu protiv Kine sa 18 godina i 361 danom, postavši tada najmlađi reprezentativac u posljednjih 55 godina.

Za reprezentaciju je ukupno upisao rekordnih 180 nastupa i postigao 23 gola. Sa Španjolskom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i dva europska naslova (2008., 2012.).

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!