Nogomet

Šibenčani traže prekid očajnog domaćeg rezultatskog niza, Istra i bez Ercega ide na pobjedu

Mihaela Bradovski • petak, 24.02.2023.
Šibenčani traže prekid očajnog domaćeg rezultatskog niza, Istra i bez Ercega ide na pobjedu
Foto: FaH

Na otvaranju 23. kola SuperSport HNL-a sastaju se Šibenik i Istra 1961. Šibenčani na svom travnjaku ne izgledaju dobro i ne bilježe pozitivne rezultate, a Istra se ove sezone potvrdila kao vrlo neugodan protivnik svima...

Susretom na Šubićevcu kreće 23. kolo SuperSport HNL-a u kojem Šibenik dočekuje Istru 1961. Šibenčani se jako muče na svom travnjaku, tu su na dnu ljestvice po učinku na domaćem terenu, a sada im dolazi Istra 1961, četvrtoplasirana momčad na ljestvici i protivnik koji ima što za reći.

Igraj na Šibenik - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+)

Damir Čanadi nada se da će njegovi igrači proraditi i na svom travnjaku i početi i u svom gradu osvajati bodove. U drugom nastupu na Šubićevcu ove sezone Šibenik je svladao Lokomotivu, a u zadnjih devet domaćih utakmica nema pobjedu dok je trenutno u nizu od čak pet uzastopnih domaćih poraza.

Tako su Šibenčani na svom travnjaku ove sezone osvojili svega šest bodova dok su u gostima osvojili 13. Razlog tome je i drugačiji stil igre kod kuće i u gostima kao i postavljanje protivnika.

Istra je ekipa jako kvalitetne tranzicije i s njom stvara velike problema svim protivnicima, igra specifičan nogomet i u Šibenik se dolazi nadigravati i tražiti novu pobjedu. Dugo nismo vidjeli Istru ovako visoko na ljestvici, ali tu je potpuno zasluženo, Goncalo Garcia i njegov stožer rade odličan posao.

U ovom će susretu Istra biti lišena pomoći Ante Ercega i to je ono što nije dobro. Erceg pulskom sastavu donosi posebnu kvalitetu, ali je i nositelj energije na travnjaku. Sada je suspendiran zbog kartona i neće biti na raspolaganju Garciji. Međutim, vraća se Monsef Bakrar, drugačiji tip igrača, ali opasan i nepredvidljiv.

Što su rekli

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Ponovno imamo težak zadatak ispred sebe. Uoči sezone većina je smatrala da će se Istra će se ponovno boriti za opstanak, no pokazala je da je opasna i da može svladati i ona najjače. Ekipa je to koja ima i rezultat i formu. Mi ćemo gledati kako da nametnemo svoju igru, tražit ćemo koncentraciju i inicijativu. Ovo će biti drugačiji susret od onog protiv Lokomotive koja igra duge lopte na Kulenovića i teren joj nije od tolike važnosti. S druge strane, Istra baš poput nas teži igri po zemlji."

Goncalo Garcia, trener Istre 1961: "Očekuje nas jako teška utakmica protiv jakog protivnika kojeg još nisam imao priliku pobijediti. Potrudit ćemo se da to ovoga puta i promijenimo. Šibenčani sada izgledaju bitno jače, igraju više napadački nego prije te smo svjesni koliko nas zahtjevan i neugodan posao očekuje."

Mjesto, vrijeme, suci

Šibenik, Šubićevac, 17:00

Suci: Athanaslou Kyriakos, Evagorou Evagoras, Lambrou Lambros (Cipar). VAR: Fotiou Konstatinos, AVAR: Alen Jakšić (Split)

Nedostaju

Šibenik: Vidović (oporavljenik)

Istra 1961: Erceg (kartoni), Lisica (ozlijeđen), Blagojević, Duvnjak, Rovis, Knežević, Kopljar (oporavljenici)

Posljednji međusobni dvoboj

U oba ovosezonska dvoboja Šibenik i Istra 1961 odigrali su bez pogodaka. U oba susreta viđeno je malo prilika, igralo se dosta čvrsto, a zanimljivo. Gosti su zbog ozljeda igrača morali mijenjati već u prvom dijelu, kako u prvoj tako i u drugoj utakmici. Istri se na Šubićevcu ozlijedio Duvnjak, a Šibeniku na Drosini Salomon.

Prognoza

U prva dva susreta ove sezone pogodaka nije bilo, no danas bi priča mogla biti drugačija. Šibenčani igraju otvorenije što znači više prostora i za goste.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!