Nogomet

Osječani i Varaždinci u snijegom zatrpanom Gradskom vrtu traže bodove

Branimir Korać • nedjelja, 26.02.2023.
Osječani i Varaždinci u snijegom zatrpanom Gradskom vrtu traže bodove
Foto: FaH

Osijek i Varaždin u Gradskom vrtu će zaključiti 23. kolo SuperSport HNL-a. Uvjeti neće biti jednostavni, snijeg je i u Osijeku zatrpao travnjak i u klubu rade sve kako bi osposobili teren za igru...

Osječani i Varaždinci ne znaju već tri kola za pobjedu i traže prekid tog niza. Osječani su u zadnja tri kola osvojili samo jedan bod i to kod kuće protiv Slaven Belupa dok Varaždin nije niti toliko, on je u seriji od tri vezana poraza.

Igraj na Osijek - Varaždin na SuperSport.hr (18+)

Rene Poms nije zadovoljan, smatra kako Osijek u niti jednoj utakmici ove godine nije imao idealne uvjete za igru, međutim niti ostalima nije puno bolje, a ovakvi uvjeti nisu neka posebna novost kada je riječ o ovom razdoblju.

U ovaj susret ulazi nakon gostovanja u Puli poslije kojeg su Osječani imali svu silu primjedbi na suđenje Ante Čuljka. Čuljak je sudio loše, griješio je u ime jednih i drugih i u konačnici je degradiran iz elitne skupine sudaca, no to ne znači previše Osječanima kojima to neće donijeti bodove.

Dali su do znanja Bruni Mariću što misle o suđenju, a sada se moraju okrenuti prema Varaždinu i onome što ih čeka na travnjaku. Čeka ih težak posao, očito nisu u najboljem momentu, ali izbora nemaju, moraju do pobjede. Slaven Belupo im je prišao na tri boda zaostatka i prijeti potpunim hvatanjem priključka.

S druge strane Varaždin je žrtva teškog rasporeda. Gostovanje u Puli nakon što je Istra održala lekciju Hajduku, pa onda dolazak u goste Hajduka i u konačnici Dinama. Bez obzira na sve, Varaždinci vjeruju kako mogu okrenuti dvoboj i početi uzimati bodove.

Što su rekli

Rene Poms, trener Osijeka: "Od šest utakmica, niti jedna nije bila u normalnim uvjetima. To je problem jer želimo igrati brzo, s jednim li dva dodira, a kada imate loše vremenske uvjete ili nekvalitetne i mekane travnjake ne možemo ostvariti takvu prednost. S druge strane moramo gledati na stvari na koje možemo utjecati, a to je ostvariti što bolji rezultat neovisno o vremenskim uvjetima koje ćemo imati. Svaka utakmica je važna, moj stil je da se radi iz tjedna u tjedan i da maksimalno respektiramo svakog idućeg suparnika. Sada je to Varaždin za kojeg znamo da je jako dobra i opasna momčad."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Ne nalazimo se u idealnoj situaciji, no uvjeren sam da ćemo nakon Osijeka izaći iz krize. Nakon analiza sve tri posljednje utakmice došli smo do zaključka da smo u sve tri utakmice bili ravnopravan protivnik. No jednako tako, glupe su nas pogreške koštale bodova. Gledali smo i gledat ćemo samo sebe, a napravit ćemo sve u našoj moći da dođemo do pozitivnog rezultata. Prodrmat ću malo sastav s promjenama, a Postonjski će sigurno nastupiti, pitanje je tek koliko."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski vrt, Osijek, 17:30

Suci: Fran Jović (Zagreb), Hrvoje Radić (Split), Luka Pušić (Zagreb). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Goran Perica (Šibenik)

Nedostaju

Osijek: Mierez, Žaper, Škorić (kartoni), Caktaš, Fiolić (bolesni), Brlek, Cvijanović (ozljede)

Varaždin: Vugrinec, Škaričić (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Prošli međusobni dvoboj ovih protivnika dogodio se u SuperSport Hrvatskom kupu gdje je Osijek u osmini finala u Varaždinu slavio s 2:1. Caktaš i Kleinheisler su bili strijelci, za domaćina je pogodio Brodić, a u završnici je zaiskrilo pa su Pellumbi, Zelenika i Mance isključeni.

Prognoza

Neće biti puno golova. Po svemu sudeći čeka nas jako težak teren, a u takvim uvjetima nije jednostavno zabijati golove, igrati kombinatorno i opasno.

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!