Rukomet

Tamše: 'Dominik Kuzmanović je bio fenomenalan, kao trener još nisam doživio toliko obrana'

Mihaela Bradovski • srijeda, 01.03.2023.
Tamše: 'Dominik Kuzmanović je bio fenomenalan, kao trener još nisam doživio toliko obrana'
Foto: FaH

Rukometaši Nexea upisali su veliku pobjedu protiv Sportinga u Lisabonu zahvaljujući kojoj su osvojili prvo mjesto skupini C Europske lige. Branko Tamše posebno je pohvalio čudesnog Dominika Kuzmanovića...

Nexeov trener Branko Tamše imao je puno razloga za zadovoljstvo. Sporting je dobra momčad i nije ga lako svladati, posebno u Lisabonu, ali Našičani su uspjeli.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+)

Strateg Nexea se mogao samo zahvaliti igračima i pohvaliti ih za sve napravljeno.

"Velika pohvala i zahvala igračima. U rovovskoj bitci sa Sportingom, koji je jako kvalitetna momčad su pokazali da smo bolji, na njihovom terenu. Sporting je ekipa koja je sigurno imala planove za osvajanje prvog mjesta na ljestvici. Znamo kako i što smo radili tijekom čitave sezone što se tiče ove grupe", istaknuo je Tamše.

Ono što je Dominik Kuzmanović s 26 obrana napravio u ovom susretu, zaslužilo je posebnu pohvalu.

"Zaslužili smo pobjedu, i sam je semafor to pokazao. Imali smo 12 minuta isključenja, Sporting niti jednu. Borili smo se kao lavovi, igrali kao lavovi. Dominik Kuzmanović je bio fenomenalan, kao trener neke ekipe još nisam doživio toliko obrana. Skidam mu kapu, ali pomogli su mu i suigrači. Igrali smo pametno, znali smo da je domaćin favorit u toj ulozi, ali imali smo viziju kao i u puno drugih utakmica ovih sezone."

Osjetio je slovenski stručnjak olakšanje nakon svega, nastup u skupini okončan je na vrhu.

"Pun sam emocija, moram se prvo smiriti. Čeka nas za par dana nova teška utakmica, ali sada želim samo sretan put kući."

FOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!