Nogomet

Hujber uoči Rijeke: 'Tko bude hrabriji i agresivniji, odnijet će pobjedu'

Petar Jenjić • četvrtak, 02.03.2023.
Hujber uoči Rijeke: 'Tko bude hrabriji i agresivniji, odnijet će pobjedu'
Foto: FaH

Igrač Istre 1961 Luka Hujber najavio je dvoboj protiv Rijeke na Aldo Drosini. Više puta istaknuo je da ih ne treba brinuti pozicija na ljestic, kao i da je u ekipi pozitivna atmosfera...

Istru 1961 čeka zahtjevan protivnik s obzirom na to da im u goste stiže Rijeka. Uz trenera Gonzala Garciju na press konferenciji bio je i igrač Luka Hujber koji se prvo kratko osvrnuo na prošlo kolo u Šibeniku.

Igraj na Istra 1961 - Rijeka na SuperSport.hr (18+)

"Nalazimo se u situaciji koja je jako pozitivna i samim time svi smo okruženi pozitivnom energijom. Sutra dočekujemo utakmicu sretni i zadovoljni. Utakmicom u Šibeniku smo razočarani, bez udaraca u okvir, ali uspjeli smo uzeti bod na teškom gostovanju. Već smo je na povratku zaboravili i okrenuli ovoj koja slijedi. Mislim da smo fokusirani maksimalno i jedva čekamo."

Teško je nešto posebno predvidjeti za samu utakmicu.

"Ne znam što bih posebno izdvojio, utakmica je nepredvidiva. Ne znamo ni kako će se oni postaviti, mislim da moramo gledati sebe. Bit će teška utakmica. Što se tiče i našeg terena, kako je nama, tako je i njima. U borbi smo za četvrto mjesto i sutra će pobjedu odnijeti hrabrija momčad."

"Zamislite da se borimo za ostanak. Mislim da nas ne bi trebala brinuti ljestvica. Sad smo u pozitivnoj seriji gdje se borimo za Europu koju nitko nije očekivao, možda ni mi sami, ali tu smo. Borimo se i treniramo. Moramo paziti na sve igrače, od Frigana i Ampema do Antonija Marina i njihovih bekova koji su ofenzivni i kvalitetni, ali kvalitetni smo i mi. Kažem, tko bude hrabriji i agresivniji odnijet će pobjedu."

Hujber je izdvojio i razlog uspjeha kluba ove sezone.

"Dugo smo na okupu i trener. Kad smo bili u pozitivnoj seriji, to nismo ispuštali, svaki dan dajemo sve od sebe i mislim da je to ključ uspjeha. Ekipa je duže na okupu i automatski se duže znamo i razumijemo jedni druge. Istra mi je dala mogućnost i priliku koju sam iskoristio. Mislim da sam skupio dosta iskustva i poboljšao taktičke i tehničke stvari. Definitivno sam napredovao."

U prošloj međusobnoj utakmici Hujber je asistirao Anti Ercegu za pobjedu na Rujevici.

"Definitivno mi je to značilo. Asistencija i pobjeda, svaka mi puno znači, ali ova malo više zbog povijesti i svega. Bio sam jako sretan. Bio sam u situaciji kad sam došao da smo se borili za opstanak. Tada je bilo zabrinjavajuće i zato mislim da nas ova pozicija ne treba uopće brinuti. Nitko od nas nije očekivao da ćemo ovako daleko dogurati. Trebamo biti opušteni, igrati i uživati u igri. Konačno se ne moramo brinuti za opstanak u ligi."

Nije daleko ni Osijek, a u sredini ljestvice velika je gužva.

"12 kola je do kraja. Mislim da se ovo nije dugo dogodilo. Ne pamtim osobno. Sve ovisi o formi i kako ćemo igrati. Sad smo konačno u malo drugačijoj situaciji za sve ljude u klubu i oko kluba. Mislim da su i oni sretni s ovim što pokazujemo te se nadam da ćemo ovako i nastaviti", zaključio je Hujber.

FOTO: FOTO: HINA/Damir Senčar

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!