Nogomet

Perković: 'Imam ideju kako bih htio igrati, nadam se da ta moja ideja ima smisla'

Mihaela Bradovski • petak, 03.03.2023.
Perković: 'Imam ideju kako bih htio igrati, nadam se da ta moja ideja ima smisla'
Foto: FaH

Rene Poms je napustio klub i nije više trener Osijeka, a na klupi ga je zamijenio Borimir Perković. Perković mora pokrenuti momčad koja ne prikazuje igre kakve su u Osijeku očekivali...

Borimir Perković predstavljen je kao novi trener Osijeka. Zamijenio je Renea Pomsa, a u Osijek se vraća nakon što je u njemu proveo i dio igračke karijere.

Igraj na Dinamo - Osijek na SuperSport.hr (18+)

"Znam jako dobro u koji klub i grad sam došao i među koje ljude. Veselim se svemu što je ispred mene. Izazov je biti trener Osijeka i veselim se tom izazovu. Jedva čekam upoznati igrače i da krenemo trenirati. Sretan sam i ponosan što sam ovdje."

Perković je predstavio svoj stručni stožer u kojem će redom biti bivši igrači Osijeka.

"U stručnom stožeru će biti Ivo Smoje, Karlo Primorac, Filip Šušnjara, Marin Vučko. Postoji mogućnost da se priključi još jedan trener, to ćemo vidjeti u nekoliko idućih dana. Uvjeren sam da ćemo surađivati jako dobro, veselim se tom radu."

Osijek trenutno nije u najboljoj situaciji, ali Perković ne strahuje i spreman je uhvatiti se u koštac s problemima.

"U trenerskom poslu nema kalkulacija. Hrabrost je vrlina i trener treba biti takav. Znam gdje je Osijek bio prije mjesec dana i u kakvoj situaciji je sada. Nije me strah, i po prirodi sam hrabar, uzdam se u sebe i svoje sposobnosti."

Igrače poznaje, ali detaljno će sve o njima saznati u narednim danima kroz treninge.

"Imam sliku o kadru, gledao sam Osijek puno puta, što uživo, što u prijenosu. Drugačije je kada upoznate njihove mane i vrline kroz treninge i rad. To je onda prava slika o njima. Neće mi trebati puno vremena, vrlo brzo ću ih sve upoznati."

Što se tiče stila igre, novi strateg Osijeka prvo će razgovarati s igračima i njima predočiti svoje ideje.

"Imat ćemo vremena za konkretnije razgovore o formaciji, taktici. Želio bih prvo neke stvari reći igračima. Imam ideju kako bih htio igrati, nadam se da ta moja ideja ima smisla i da će proći. Osijek je Osijek i treba biti svoj, treba imati svoj način i svoj stil i tome težiti gdje god igrao, i u kojem sustavu i sistemu", kaže Perković te otkriva:

"Osijek treba igrati jednostavan, kvalitetan, napadački nogomet. I svi oni koji dolaze ovdje igrati trebaju ga se bojati. Hoću i želim da igramo svoj nogomet, da budemo svoji."

Debi na klupi imat će na Maksimiru protiv Dinama, a smatra da to nije utakmica u kojoj se nema što za izgubiti.

"U svakoj utakmici se ima što izgubiti. Pobjeda je tri boda, poraz niti jedan. Imat ćemo dva treninga, vidjet ćemo što možemo napraviti na njima, pripremit ćemo se kao za svaku drugu."

Ono što će morati vrlo brzo riješiti je problem s neefikasnosti.

"Puno faktora ima koji utječu na to. Imam svoje metode na treningu, način na koji radim, vjerujem da će te metode igrači prihvatiti i da ćemo imati bolju situaciju s njima. Da ćemo početi zabijati."

Jednog igrača je apostrofirao, riječ je o mladom Živkoviću koji ga je oduševio.

"Jeste vidjeli Živkovića kada je postigao pogodak što je napravio? Njegova reakcija, njegov instinkt, nije bio da ide trčati Kohorti i slaviti s navijačima. Jeste vidjeli kako je ugrabio loptu? E to je frajer. Taj frajer će igrati u nedjelju od prve sekunde. A ne znam ga."

Na Maksimiru se ne planira braniti, pokušat će igrati i biti aktivan.

"Razgovaram s pomoćnicima od kako sam jučer pristigao. Ideja ima, vidjet ćemo se za koju ćemo se odlučiti. Mi smo Osijek i ne možemo samo doći i parkirati autobus u šesnaesterac i igrati samo obranu. Imat ćemo svoje faze. Ne ovisi sve o nama, ali Osijek mora biti odlučan, hrabar, ići tražiti bodove."

FOTO: HINA/ Marko MRKONJIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!