Nogomet

Rijetki su ih vidjeli u borbi za Europu, ali oni su i dalje u toj utrci

Branimir Korać • petak, 31.03.2023.
Rijetki su ih vidjeli u borbi za Europu, ali oni su i dalje u toj utrci
Foto: Damir Senčar/HINA

Slaven Belupo na otvaranju 27. kola SuperSport HNL-a dočekuje na svom travnjaku Istru 1961. Farmaceuti se nadaju pobjedi za prekid niza utakmica bez slavlja...

Slaven Belupo i Istra 1961 izravni su konkurenti u borbi za Europu, tko bi rekao na početku sezone. I jedni i drugi smještani su u donju polovicu ljestvice, vrlo rijetki su oni koji ih vide od početka kao kandidate za Europu.

Igraj na Slaven Belupo - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim imaju odličnu sezonu i odmaknuli su se od zone ispadanja te su u velikoj skupini klubova koji se bore za plasman od trećeg do osmog mjesta. U tom društvu svi vide svoju šansu za ulazak među putnike u kvalifikacije Konferencijske lige.

Koprivničanci su jedno vrijeme bili odmah iza Dinama, odlično su ušli u sezonu, nizali dobre rezultate, ali uslijedila je prva kriza, u drugom dijelu sezone i druga i Slaven je pao na sedmo mjesto. No još uvijek mu trećeplasirani Osijek bježi samo četiri boda.

Bitno je za naglasiti kako se Slavenov uspjeh temelji na discipliniranosti momčadi koja se jako dobro brani i razvija kontranapad, a ono što je problem od početka sezone koji Zoran Zekić pokušava riješiti je realizacija.

S 19 postignutih golova u ovoj sezoni, Slaven je među najneefikasnijim momčadima lige, jedan manje postigao je najneefikasniji Šibenik i to je ono što brine Zekića. Istra s druge strane sasvim solidno koristili svoje prilike.

Međutim Istra ima problem sa svojim glavnim napadačkim adutom Antom Ercegom koji je suspendiran na čak devet utakmica. Bez obzira na to, Gonzalo Garcia ima ustaljen stil igre u koji su svi uklopljeni i zato ne očajava.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Dolazi Istra u sjajnom izdanju, pobijedili su sve velike momčadi. Moramo biti na nivou, pravo je vrijeme za pravu utakmicu i da ipak pokažemo da igramo doma i da imamo vjeru, želju i dobru energiju, kao i dovoljno pameti i kvalitete. Trener im je isti već dvije godine, a imao je u jednom trenu 17 utakmica bez pobjede. To pokazuje pravi stav kluba prema njemu, posložili su jako dobru momčad, dobili su par jako dobrih igrača i igraju prepoznatljiv nogomet."

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961: "Čeka nas jedan od najtežih susreta. To je ekipa koja može raditi visoki pritisak, Slavenovi igrači mogu iznenaditi napadom i dobro se brane, odlični su i kompetitivni u svakom ogledu. S prošlim utakmicama u ovoj sezoni protiv Slavena sam zadovoljan jer smo bili učinkoviti, pogotovo u prvoj s tri gola, dok je u drugoj već bilo zahtjevnije, no obje ekipe su bile dobre i branile se. Zbog kartona će izostajati nažalost Marešić i Abdallahi, ali na trening su se sada vratili već i Blagojević, Knežević, Lisica, Maurić. Mogu računati na bilo koga iz svoje ekipe i znam da mnogi igrači čekaju svoju priliku, te kada ju dobiju, trebali bi uživati u tome."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, 18:00

Suci: Fran Jović (Zagreb), Hrvoje Radić (Split), Luka Pušić (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb). AVAR: Kristijan Novosel (Valpovo)

Nedostaju

Slaven Belupo: Jambor (kartoni), Žuljević (ozlijeđen)

Istra 1961: Marešić, Mahmoud (kartoni), Erceg (suspenzija), Matheus (bolestan), Rovis (oporavljenik)

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom susretu u Puli, pogodaka nije bilo. Istra i Slaven odigrali su jednu od najskromnijih utakmica ove sezone.

Prognoza

Očekujemo neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Šanse su podjednake, no ne očekujemo neku golijadu.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!