Nogomet

Alen Bokšić ambasador Hajdukovih juniora na završnici Lige prvaka

Petar Jenjić • utorak, 04.04.2023.
Alen Bokšić ambasador Hajdukovih juniora na završnici Lige prvaka
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Legendarni napadač Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije Alen Bokšić bit će ambasador juniorima Bijelih na završnom turniru Lige prvaka...

Za nešto manje od tri tjedna juniori Hajduka igrat će polufinale Lige prvaka mladih. Protivnik će biti Milan, a dvoboj na rasporedu 21. travnja od 18 sati. Sve utakmice završnog turnira igrat će se na stadionu Stade de Geneve.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ambasador momčadi koju vodi Marijan Budimir bit će legenda Hajduka Alen Bokšić, a krovna europska nogometna organizacija sigurno je zadovoljna što će i jedno tako veliko ime stići na završnicu turnira najboljih juniorskih momčadi Europe.

U dresu Hajduka najviše ga se pamti po pobjedničkom golu u finalu Kupa Jugoslavije protiv Crvene zvezde, posljednjem trofeju u bivšoj državi osvojenog protiv jedne od najboljih momčadi Europe u tom trenutku.

Bokšić je osvojio Ligu prvaka s Marseilleom, s Juventusom i Laziom bio prvak Italije, a s Rimljanima je osvojio i Kup pobjednika Kupova. Bio je najbolji strijelac Ligue 1 u sezoni 1992./93., a 2001. navijači Middlesbrougha su ga proglasili najboljim igračem sezone.

U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je 40 utakmica i pri tome postigao deset golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!