Nogomet

Hajduk ide po novo finale Kupa, na putu mu stoji Slaven Belupo

Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2023.
Hajduk ide po novo finale Kupa, na putu mu stoji Slaven Belupo
Foto: FaH

Slaven Belupo bit će danas domaćin Hajduku u polufinalnoj utakmici SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Splićani brane naslov iz prošle sezone, a Farmaceuti žele doći na korak do povijesnog trofeja...

Pred nama je druga utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa u kojoj će Hajduk gostovati u Koprivnici kod Slaven Belupa. U finalu ih čeka Šibenik koji je prošlog tjedna svladao Dinamo.

Igraj na Slaven Belupo - Hajduk na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hajduk brani titulu s Poljuda prošle godine, a za obranu mu se pruža itekako dobra prilika, s obzirom na to da im je najjači konkurent ispao iz natjecanja. Međutim, daleko je to od nečeg gotovog, posebno kada uzmemo u obzir rezultate u 2023. godini.

Momčad Ivana Leke u prošlom je kolu remizirala s Istrom 1961, a bio je to rezultat koji nikako ne može zadovoljiti Splićane koji su željeli ostati u korak za vodećim Dinamom. Kako sada stvari stoje, sve bi snage trebali usmjeriti na Kup.

Prvo mjesto je daleko, trećeplasirane momčadi također. Druga pozicija je više-manje osigurana i ostatak prvenstvene sezone može se posvetiti tome na koje će se igrače moći računati u budućnosti, a koji će napustiti klub na ljeto.

Hajduk je prije tri tjedna igrao protiv Slaven Belupa i minimalno slavio. Prema riječima trenera Leke, momčad je tada bila dobra, stvarala je šanse i dominirala. Jasno, s obzirom na to da su igrali protiv ekipe koja se itekako dobro zna braniti, a koja prema naprijed nije puno ni pokušavala. Međutim, svi su u klubu svjesni važnosti utakmice.

S druge strane, Koprivničani imaju priliku doći na korak do povijesnog trofeja. Trener Zoran Zekić zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali posljednje dvije utakmice, ne računajući završnicu protiv Varaždina koji je uspio doći do boda u zadnjim sekundama susreta.

U najavi susreta jako je dobro rekao da obje momčadi imaju svoju vrstu pritiska. Hajduk kao veći klub pritisak obraniti naslov u natjecanju, dok se za svoju ekipu nada da se radi o pozitivnom pritisku u želji da napravi što bolji rezultat.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Po meni se Hajduk dosta digao u zadnje vrijeme. To su pokazali u ovoj utakmici s Istrom gdje su s igračem manje zaista izgledali jako dobro. O njihovoj individualnoj kvaliteti ne treba trošiti riječi. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i nadam se da sami sebi nećemo raditi pritisak te da ćemo biti jači na lopti. Također, da će ta protočnost biti bolja i da ćemo iz toga svega imati malo više kompaktnosti te iz dubine biti što opasniji."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Ne samo što braniš trofej, jednostavno je polufinale veliki motiv za sve. Znamo da nam je godinama jako teško u Koprivnici. Uvijek su to utakmice pune duela, ekscesa, intenziteta. Isto očekujemo i sutra s obzirom na ulog. Ali, veliki igrači i velike ekipe se vide u teškim momentima. U Osijeku smo dobili dva puta, u Šibeniku i Varaždinu je bilo teško. Ekipa ima samopouzdanja za igrati u gostima. Pun sam vjere u momčad da će odgovoriti svim zahtjevima ove utakmice."

Mjesto, vrijeme, suci

Ivan Kušek-Apaš, Koprivnica, 17:30

Suci: Patrik Kolarić, Bojan Zobenica, Ivan Starčević; 4. sudac: Zdenko Lovrić; VAR: Igor Pajač, Goran Pataki

Nedostaju

Slaven Belupo: Kocijan (ozljeda), Marina pod upitnikom

Hajduk: Nema velikih promjena u odnosu na Istru

Zadnji susret

Prvenstveni susret odigran na Poljudu otišao je na stranu Hajduka kojem je za pobjedu bio dovoljan jedan pogodak. Bila je to "bomba" Dina Mikanovića, potpuno neobranjivo za Ivana Čovića.

Prognoza

Očekujemo jako, jako zanimljivu utakmicu danas. Tko će do pobjede? Hajduk će očekivano ući barem kao blagi favorit, no Koprivnica je uvijek nezgodno mjesto za dolazak do pobjede, bilo kome u Hrvatskoj. Da ipak odgovorimo na pitanje, Lekina momčad proći će u finale.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

SuperSport Hrvatski kup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!