Nogomet

Talijanski dvoboj na San Siru, Napoli traži plasman među četiri

Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2023.
Talijanski dvoboj na San Siru, Napoli traži plasman među četiri
Foto: EPA

Milan na San Siru dočekuje Napoli u četvrtfinalu Lige prvaka. Dvoboj je to koji nam može ponuditi mnogo, ali isto tako ne bi bilo iznenađujuće da se dogodi suprotno...

Pred nama je talijanski dvoboj u četvrtfinalu Lige prvaka, dvoboj koji smo prije točno deset dana gledali u Serie A. Potpuno iznenađujuće tada je visoku pobjedu u Napulju upisao Milan koji je utrpao četiri pogotka.

Igraj na Milan - Napoli na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim, teško je očekivati da će Napoli taj poraz previše poremetiti u ostatku sezone u kojoj dominiraju. Prednost na vrhu ljestvice jako je visoka, pripreme za slavlje naslova već su u punom jeku te se momčad Luciana Spallettija može više posvetiti ovom natjecanju.

Bit će im ovo prvi međusobni dvoboj u Ligi prvaka. Naravno, puno uspješniji su Rossoneri koji su kroz povijest sedam puta osvajali ovo natjecanje. Međutim, ovo im je prvi ulazak u četvrtfinale još od 2012. godine. U osmini finala bili su bolji od Tottenhama.

Uoči ove utakmice, Milan je zadržao svoju poziciju među četiri ekipe u Serie A, unatoč razočaravajućem remiju protiv Empolija pred svojim navijačima. Golova nije bilo, a Rossonerima je pripao samo bod. Trenutno su na 52, jedan više od gradskog rivala.

U zadnjih 16 knock-out utakmica Lige prvaka Milan je pobijedio u samo tri, a u čak deset nije postigao nijedan pogodak. Isto tako, u samo jednoj od devet zadnjih utakmica uspio je poraziti Napoli na domaćem terenu. Tri posljednja gostovanja Napolitanci su upisali pobjedu.

Na sve to nadodajmo kako je Napoli najefikasnija momčad u Ligi prvaka ove sezone s 25 postignutih golova. U prijevodu, čak 3.1 pogodaka u prosjeku, a to je na svojoj koži u osmini finala osjetio Eintracht Frankfurt kojeg je svladao s ukupnih 5:0.

Veliki problem za Napoli bit će izostanak Victora Osimhena. Tijekom reprezentativnog tjedna, nastupajući za Nigeriju, Osimhen je ozlijedio mišić nakon čega je najbolji igrač Napolija propustio dvije prvenstvene utakmice, spomenutu protiv Milana i nešto kasnije Leccea.

Što su rekli

Stefano Pioli, trener Milana: Mi smo mirni jer znamo da smo napravili sve da se spremimo za ovu utakmicu. Svjesni smo teškoća. Liga prvaka je Liga prvaka, želimo pokazati najbolje od sebe. Milan ima fantastičnu povijest u ovom natjecanju. Ova je utakmica jako važna. Već smo sada bolji nego prošle godine, a sada želimo proći i ovu rundu."

Luciano Spalletti, trener Napolija: "Nadamo se da možemo odigrati još važnih utakmica kao što će biti ova. U jako smo pozitivnom trenutku naših karijere, kako igrači, tako i ja. Moramo donijeti tu želju i entuzijazam na teren. Ovo je natjecanje prvaka i prvaci ne smiju kukati, nego pronaći snagu. Znam moju momčad i da će napraviti sve da bude bolja od Milanove."

Mjesto, vrijeme, suci

San Siro, Milano, 21:00

Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Nedostaju

Milan: Kabulu pod upitnikom

Napoli: Osimhen (ozljeda), Simeone pod upitnikom

Zadnji susret

Prije samo deset dana Milan je gostovao u Napulju i stigao do visoke pobjede od 4:0. Dva gola zabio je Rafael Leao, a po jedan Brahim Diaz i Alexis Saelemaekers.

Prognoza

Napoli je dobio u sedam uzastopnih gostujućih utakmica u Serie A, a očekujemo bi taj niz mogao nastaviti i danas, unatoč izostanku glavnog strijelca.

FOTO: EPA/CIRO FUSCO

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Benfica0:2Inter
Manchester City3:0Bayern
Real Madrid2:0Chelsea
Milan1:0Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!