Liga prvaka, nokaut faza, Četvrtfinale - prve utakmice, 12.04.2023, 21:00 h, Giuseppe Meazza
Suci: Istvan Kovacs (Rumunjska)
Milan
Milan
Ismaël Bennacer 40'
1:0(1:0) Napoli
Napoli

Sadržajna utakmica, a samo jedan pogodak: Milan s golom prednosti ide na uzvrat

Petar Jenjić • srijeda, 12.04.2023.
Sadržajna utakmica, a samo jedan pogodak: Milan s golom prednosti ide na uzvrat
Foto: EPA

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka odigranoj na San Siru, nogometaši Milana slavili su pred svojim navijačima protiv Napolija te na uzvrat idu s golom prednosti...

Milan
Napoli
Milan
Napoli
16
Mike Maignan
2
Davide Calabria
4
Ismaël Bennacer
(do 67')
8
Sandro Tonali
9
Olivier Giroud
10
Brahim Díaz
(do 80')
17
Rafael Leão
19
Theo Hernández
23
Fikayo Tomori
24
Simon Kjær
33
Rade Krunić
Pričuvni igrači
56
Alexis Saelemaekers
67'
12
Ante Rebić
80'
 
 
Trener
Stefano Pioli
1
Alex Meret
3
Minjae Kim
6
Mário Rui
(do 81')
7
Eljif Elmas
11
Hirving Lozano
(do 69')
13
Amir Rrahmani
20
Piotr Zieliński
(do 81')
22
Giovanni Di Lorenzo
68
Stanislav Lobotka
77
Kviča Kvaratškelia
(do 81')
99
Frank Anguissa
Pričuvni igrači
81
Giacomo Raspadori
69'
91
Tanguy Ndombélé
81'
 
Matteo Politano
81'
17
Mathías Olivera
81'
Trener
Luciano Spalletti

Milan je napravio prvi korak prema polufinalu Lige prvaka. U svom 15. polufinalu natjecanja bio je domaćin Napoliju, trenutno najboljoj talijanskoj momčadi, kojoj je ovo bio debi u ovoj fazi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na cijeloj utakmici vidjeli smo jedan pogodak, a postigao ga je Milan, međutim, dvoboj se mogao razviti i potpuno drugačije. Obje momčadi imali su svoje šanse, pogođene okvire gola, no na kraju je završilo 1:0.

Odmah na isteku prve minute Napoli je mogao povesti, pucao je Kviča Kvaratškelia iz blizine, no malo ispred gol linije to čisti Rade Krunić. Ubrzo je uslijedio i dobar udarac Franka Anguissa, no Mike Magnan odbija u korner.

Vratar Milana morao je reagirati i nakon dalekometnog udarca Piotra Zielinskog. Sjajnu šansu domaćin je imao nakon solo prodora Rafaela Leaa, Portugalac se sjurio prema golu, no pucao kraj gola.

U 40. minuti Milan je poveo nakon odlično odigrane kontre. Loptu je povukao Brahim Diaz, odigrao za Leaa, ovaj asistirao na natrčalog Ismaela Benancera koji snažnim udarcem isprve trese mrežu.

Treća minuta sudačke nadoknade mogla je donijeti novi pogodak domaće momčadi. Nakon izvedenog kornera glavom je pucao Simon Kjaer, no greda se vjerojatno još uvijek trese. S prednošću domaćina zaključeno je prvo poluvrijeme.

Napolitanci su u nastavak opet krenuli bolje pa je tako u 50. minuti Eljif Elmas pucao, a lopta uz pomoć Maignana i grede otišla u korner. Dolazili su centaršutevi u kazneni prostor Milana, no obrana je sve to uspijevala odbiti.

Veliki problem pojavio se za Napoli nakon što je ostao s igračem više. Dva prekršaja za žute kartone napravio je Frank Anguissa od 70. do 74. minute i ostavio momčad na cjedilu. Za zadnjih deset minuta ušao je u igru Ante Rebić.

Anguissa sigurno neće igrati uzvratnu utakmicu, kao ni Minjae Kim zbog kartona, a kada na to nadodamo i mogući nedostatak Victora Osimhena, trener Luciano Spalletti ostavljen je u problemima.

I onda je u 87. minuti, kada se utakmica prilično smirila, Napoli je opasno zaprijetio u dva navrata. Posebno opasan bio je prvi udarac Giovannija Di Lorenza čiji je udarac pod gredu iščupao vratar Milana. Nakon toga uslijedio je udarac glavom Mathiasa Olivere, no odlazi preko gola.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Milan - Napoli 1:0

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Benfica0:2Inter
Manchester City3:0Bayern
Real Madrid2:0Chelsea
Milan1:0Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!