Liga prvaka, nokaut faza, Četvrtfinale - prve utakmice, 11.04.2023, 21:00 h, City of Manchester, Etihad
Suci: Jesus Gil Manzano (Španjolska)
Manchester City
Manchester City
Rodri 27'
Bernardo Silva 70'
Erling Haaland 77'
3:0(1:0) Bayern
Bayern

Potop Bayerna na Etihadu, Manchester City do velike prednosti pred uzvrat

Petar Jenjić • utorak, 11.04.2023.
Potop Bayerna na Etihadu, Manchester City do velike prednosti pred uzvrat
Foto: EPA

Odigrana je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka na Etihadu gdje je Manchester City protiv Bayerna stigao do i više nego ugodne prednosti pred uzvrat...

Manchester City
Bayern
Manchester City
Bayern
31
Ederson
3
Rúben Dias
5
John Stones
6
Nathan Aké
8
İlkay Gündoğan
9
Erling Haaland
10
Jack Grealish
16
Rodri
17
Kevin De Bruyne
(do 68')
20
Bernardo Silva
25
Manuel Akanji
Pričuvni igrači
19
Julián Álvarez
68'
 
 
Trener
Pep Guardiola
27
Yann Sommer
2
Dayot Upamecano
4
Matthijs de Ligt
5
Benjamin Pavard
6
Joshua Kimmich
7
Serge Gnabry
(do 80')
8
Leon Goretzka
10
Leroy Sane
11
Kingsley Coman
19
Alphonso Davies
(do 80')
42
Jamal Musiala
(do 69')
Pričuvni igrači
17
Sadio Mane
69'
25
Thomas Muller
80'
22
Joao Cancelo
80'
Trener
Thomas Tuchel

Jako veliki korak prema prolasku u polufinale Lige prvaka napravio je Manchester City koji je na domaćem terenu, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici, visoko svladao Bayern. Momčad Pepa Guardiole iskoristila je svoje šanse i pogreške Bavaraca te stigla do zaslužene pobjede od 3:0.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva polovica prvog poluvremena protekla je više u igri na sredini terena, nego što smo imali toliko velikih prilika. I jedni i drugi su pokušavali, izdvajaju se udarci Erlinga Haalanda te pokušaj Jamala Musiale čiji je praktički siguran pogodak spriječio Ruben Dias.

I onda krajem 27. minute stigao je pogodak. Rodri se izborio za prostor na dvadesetak metara pa sjajnim, preciznim udarcem matirao Yanna Sommera i doveo City u vodstvo. Bio je to njegov prvijenac u Ligi prvaka.

Veliku šansu domaćin je imao u 34. minuti, Sommer je briljantno nogom obranio udarac Ilkaya Gündogana s deset metara. Iako se u toj situaciji možda moglo raditi i o prekršaju, s obzirom na kontakt vratara Bayerna i Jacka Grealisha.

U završnici poluvremena na sličan način je Bayern bio blizu poravnanja, no udarac iz daljine Leroya Sanea otišao je malo kraj stative.

Isti je igrač početkom nastavka, u prve četiri minute, dva puta bio u šansi. Prvo je pucao iz daljine, a zatim malo unutar kaznenog prostora, no oba je udarca uspio odbiti Ederson. Vratar Cityja obranio mu je i odličan udarac u 54. minuti.

Utakmica se malo rasplamsala pa je uslijedila šansa za domaćina, pucao je Dias pod gredu, ali odbija golman Bayerna u korner. I onda nakon 70 minute Bayern je primio potpuno jeftin pogodak, drugi na današnjem susretu.

Veliku pogrešku napravio je Dayot Upamecano, Haaland je uzeo loptu i iskosa prebacio loptu na Bernarda Silvu koji iz dotrčavanja glavom poentira. Namirisali su nakon toga Građani da mogu doći do još jednog pogotka.

U 76. minuti jako dobra šansa Juliana Alvareza, no odbija Sommer, a odmah nakon toga stigao je pogodak. Ubacio je Bernardo Silva, John Stones glavom prebacio za Haalanda koji na isti način poentira.

Tražili su domaćini i novi pogodak, imali još poneki pokušaj prema golu večeras slabih Bavaraca, ali do njega ipak nije došla. U dresu Bayerna nije nastupio Josip Stanišić.

Liga prvaka, četvrtfinale:
Manchester City - Bayern 3:0

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Benfica0:2Inter
Manchester City3:0Bayern
Real Madrid2:0Chelsea
Milan1:0Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!