Košarka

Šarić bez doigravanja: Timberwolvesi i Heat kroz play-in do Nuggetsa i Bucksa

Branimir Korać • subota, 15.04.2023.
Šarić bez doigravanja: Timberwolvesi i Heat kroz play-in do Nuggetsa i Bucksa
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici NBA doigravanja. Minnesota Timberwolves eliminirala je u play-inu Oklahoma City Thunder, a Miami Heat bio je bolji od Chicago Bullsa...

Na startu play-ina protiv Toronto Raptorsa Zach LaVine bio je ključan igrač Bullsa i predvodio je Chicago u preokretu i pobjedi, međutim kod Miamija nije bio u tom izdanju. Šut ga ovaj put nije služio, iz igre je šutirao 6/21 i to je svakako pomoglo Heatu da dohvati doigravanje.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Miami je u izjednačenom susretu ključno odvajanje imao u zadnjoj dionici kada je u finišu ostavio Bullse skoro četiri minute bez poena iz igre i otišao do pobjede. Trica Cobyja Whitea 3:47 prije kraja donijela je Bullsima prednost 90:87, ali do kraja susreta Miami radi seriju 15:1 i odlazi do pobjede.

Miami su u ovom susretu predvodili s po 31 poenom Jimmy Butler (pet skokova) i Max Strus (7/12 trica, šest skokova). Preživio je Heat i lošu napadačku večer Bama Adebaya koji je imao 1/9 iz igre, ali je uhvatio 17 skokova.

Kod Bullsa DeMar DeRozan ubacio je 26 poena uz devet asistencija, a Alex Caruso dodao je 16 poena.

Dario Šarić ipak neće vidjeti doigravanje. Njegov Thunder poražen je od Minnesote, bivšeg Šarićevog kluba, s uvjerljivih 120:95. Timberwolvesi su bili bolji od svim segmentima igre i uvjerljivo su slavili.

Wolvesima se za ovu utakmicu vratio Rudy Gobert koji je bio pod suspenzijom zbog udaranje Kylea Andersona tijekom time-outa u posljednjoj utakmici regularnog dijela sezone.

Sam dvoboj bio je lišen bilo kakve neizvjesnosti, domaćin je do poluvremena pobjegao na dvoznamenkastu razliku i onda u nastavku samo povećavao prednost. U jednom trenutku ona je iznosila gotovo 30 poena viška i samo se čekao kraj.

Wolvese u doigravanju čeka prvi nositelj Zapadne konferencije Denver, a Miami Heat će na Milwaukee Buckse.

Najbolji kod Timberwolvesa u noćašnjem dvoboju bili su Karl-Anthony Towns s 28 poena i 11 skokova, Rudy Gobert s 21 poenom i deset skokova te Anthony Edwards s 19 poena, deset skokova i šest asistencija.

Kod Thundera Shai Gilgeous-Alexander je zaustavljen na 22 poena (5/19 šut) i tu je jedan od razloga visokog poraza. Po 17 poena dodali su Jalen Williams (pet asistencija) i Luguentz Dort (osam skokova). Šarić je za 13 minuta upisao dva poena (1/1 za dva, 0/2 za tri) i dva skoka.

NBA, play-in:
Miami Heat - Chicago Bulls 102:91
Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 120:95

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!