Košarka

Dinamo gostuje kod Škrljeva: 'Dobro ih poznajemo i svjesni smo da su kvalitetni'

Sportnet, Mihaela Bradovski • subota, 15.04.2023.
Dinamo gostuje kod Škrljeva: 'Dobro ih poznajemo i svjesni smo da su kvalitetni'
Foto: FaH

U sklopu šestog kola HT Premijer lige za ostanak Dinamo u nedjelju gostuje kod Škrljeva. Pred Zagrepčanima je težak posao za koji su spremni odraditi ga na najbolji način...

Pobjedničkim košem protiv Gorice vratio se kapetan Dinama, Hrvoje Garafolić, na košarkaške terene nakon dva mjeseca izbivanja zbog ozljede.

Igraj na Škrljevo - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Sigurno je bilo puno emocija u tom ubačaju. Jako mi je drago da sam uspio na taj način pomoći ekipi", kazao je Garafolić nakon što su se slegli dojmovi.

"Puno je novosti otkad me nije bilo na parketu, i novi trener i puno novih akcija i principa i pokušavam sve poloviti. Ali super je atmosfera u ekipi i mislim da se stvarno dižemo u formi i da na parketu dobro izgledamo."

Odmora nema, već u nedjelju u 19 sati Dinamo će u gostima protiv Škrljeva pokušati dohvatiti novu pobjedu i time učvrstiti poziciju vodeće momčadi na ljestvici Lige za ostanak.

"To je protivnik koji nas je razvalio zadnju utakmicu, izgubili smo dvadesetak razlike. Imaju dva odlična Amerikanca, nova pojačanja su im sad došla i teška utakmica nas čeka. Mislim da ako im uspijemo odgovoriti s individualnom obranom njihovim individualcima u napadu da ćemo biti na dobrom putu da dobijemo utakmicu", kaže Garafolić.

Trener Dinama Vladimir Anzulović iznimno cijeni momčad Škrljeva i upozorava da njihova pozicija na dnu ljestvica nije u skladu s kvalitetom koju posjeduju.

"Nisam detaljno pratio sezonu tijekom cijele godine, ali za mene je iznenađenje da je Škrljevo s takvim rosterom sa dobrim trenerom na zadnjem mjestu. Imaju zaista kvalitetnu vanjsku liniju predvođenu Thorntonom i Rammeom, Barišić od visokih igrača koji je kvalitetan. Ima tu i kvalitetnih igrača tipa Rajičić, Šarić, Gulin s kojima sam i osobno radio, pa onda Jelić. Dobro ih znamo i znamo da zaista posjeduju kvalitetu. Sigurno će protiv nas tražiti prostora za pobjedu", kaže Anzulović.

Iako je od napete utakmice s Goricom prošlo tek par dana, Anzulović u tome ne vidi uteg u odnosu na druge klubove.

"Vjerovatno smo umorni kao i svi drugi, hvataju nam viroze neke igrače opet, ali kako je nama, tako je i drugima", kazao je na kraju trener Dinama u najavi utakmice.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

HT Premijer liga, Liga za ostanak

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bosco84:78Alkar
Gorica88:93 *Zabok
DepoLink Škrljevo69:55Dinamo Zagreb
1Dinamo Zagreb (+30)73-60
2DepoLink Škrljevo (+27)64-137
3Bosco (+28)55-285
4Alkar (+28)46-153
5Zabok (+28)46-229
6Gorica (+27)46-194

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!