Rukomet

Našičani sanjaju čudo i prolaz u polufinale, za to im treba najbolja utakmica sezone

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Našičani sanjaju čudo i prolaz u polufinale, za to im treba najbolja utakmica sezone

Pred rukometašima Nexea je odlučujuća utakmica za prolaz u polufinale Europske lige. Posao je strašno težak, imaju zaostatak od devet golova iz prvog susreta, a protivnik je jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule pobjednika natjecanja...

Rukometaši Nexea danas u Našicama u uzvratnom dvoboju četvrtfinala Europske lige dočekuju Göppingen. Nijemci su već u prvom susretu odradili najveći dio posla te su upisali dovoljno visoku pobjedu da mogu mirno doputovati na uzvrat.

Igraj na Nexe - Göppingen na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski predstavnik nije imao sreće s protivnikom u četvrtfinalu, Nijemci su vrlo ambiciozna momčad koja ima visoku individualnu kvalitetu, predvođena hrvatskim reprezentativcima Marinom Šegom, Josipom Šarcem, Krešimirom Kozinom, a tu su i reprezentativci Njemačke, Norveške, Slovenije, Portugala. U svakom slučaju, vrlo moćna momčad.

Pokazala je to i u prvom dvoboju protiv Nexea u kojem je zaigrala vrlo ozbiljno te je na kraju zasluženo slavila s visokih 32:23. Osim toga, poklopilo se i da Nexe nije odigrao kvalitetnu predstavu, imao je i boljih izdanja te u takvom danu drugačije i nije moglo završiti.

Göppingen je tijekom sezone imao dosta problema s izostancima igrača, nije se puno toga od početka poklopilo i u njemačkom prvenstvu je daleko od pozicija kojima se nadao. Trenutno drži tek 14. mjesto, ali bio je u nizu utakmica bez poraza do prošlog kola kada je podbacio kod kuće protiv Wetzlara kojeg je donedavno vodio Hrvoje Horvat, bivši hrvatski izbornik i bivši trener Nexea.

Kolo prije toga potpuno je nadigrao i visoko svladao Bergischer, momčad koja je među ugodnijim iznenađenjima ove sezone u Bundesligi.

Nexe je u Europi do susreta protiv Göppingena izgledao jako dobro, osvojio je i prvu poziciju u svojoj skupini, ali pokazao je određene slabosti već u osmini finala kada je imao pobjedu u gostima protiv Motora pa u Našicama strahovao do posljednjih sekundi. Danas može zaigrati opušteno, pružiti sve od sebe pa vidjeti hoće li se pružiti kakav promil šanse za čudo.

Posljednji susret Nexe je odradio protiv Gorice u domaćem prvenstvu, a veliki plus je nastup Fahrudina Melića nakon poduže stanke. Stručni stožer hrvatskog doprvaka nada se da bi večeras nastup mogao upisati i Dorian Markušić.

Što su rekli

Branko Tamše, trener Nexea: "U prvoj smo utakmici izgubili s velikom razlikom, devet golova, ali mislim da to nije stvarni omjer snaga Nexea i Göppingena. Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da smo dobro otvorili utakmicu i imali 5:3 vodstvo. Na žalost, nakon toga smo počeli praviti greške koje je Göppingen kao iskusna ekipa znao iskoristiti. Unatoč svemu ja sam i dalje optimist, ali realan optimist. Znam da je devet pogodaka velika prednost, ali nekako sanjam u sebi čudesnu večer, za sve nas. Cijela ekipa morat će biti na maksimumu, baš kao i svi ljudi koji će doći pogledati utakmicu i podržati nas. Mi ćemo napraviti sve što možemo na terenu, osjetili smo njihovu snagu i pripremit ćemo se maksimalno kako bismo napravili jednu lijepu večer u sportskoj dvorani kralja Tomislava."

Tim Kneule, kapetan Göppingena: "Nikako ne bismo trebali pokušavati samo čuvati rezultat i stečenu prednost iz prve utakmice. Znamo da Nexe može igrati puno bolje nego u Göppingenu i zato želimo ponovno odigrati dobru utakmicu."

Mjesto, vrijeme, suci

Našice, 18:45

Suci: Ivan Cacador, Eurico Nicolau (Portugal)

Forma

Nexe

Nexe - Gorica 36:23
Göppingen - Nexe 32:23
Dubrava - Nexe 21:27
Nexe - Motor 27:29
Poreč - Nexe 24:31

Göppingen

Göppingen - Nexe 32:23
Göppingen - Wetzlar 26:28
Göppingen - Bergischer 37:28
Göppingen - Valur 33:31
Minden - Göppingen 27:27

Prošli međusobni dvoboj

Prvi susret između Göppingena i Nexea okončan je visokom 32:23 pobjedom Nijemaca. Göppingen je odigrao odlično, ali pomogao je i Nexe brojnim pogreškama i vrlo lošim nastupom.

Prognoza

Teško će Nexe odigrati skromno kao u prvom susretu, ali dostići zaostatak neće biti nimalo lako. Riječ je o vrlo kvalitetnom protivniku, jačem od Nexea, ali čuda se događaju.

FOTO: SEHA liga

EHF Europska liga, nokaut faza

četvrtfinale - uzvrati

Nexe Našice27:31Göppingen
Flensburg27:35Granollers
Füchse Berlin30:24Kadetten
Montpellier31:30Sporting Lisabon

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!