Ostali sportovi

Podijeljena prva odličja na EP u hrvanju u Zagrebu, dva zlata idu u Azerbajdžan

Branimir Korać, HINA • srijeda, 19.04.2023.
Podijeljena prva odličja na EP u hrvanju u Zagrebu, dva zlata idu u Azerbajdžan
Foto: FaH

Prvih pet kompleta medalja podijeljeno je u utorak na seniorskom Europskom prvenstvu u hrvanju koje se održava u zagrebačkoj Areni, a osvajali su ih hrvači slobodnim načinom u kategorijama do 57 kg, do 65 kg, do 70 kg, do 79 kg i do 97 kg...

Upravo je u zadnjoj kategoriji bilo i najneizvjesnije finale u kojem je Gruzijac Givi Matčarašvili s 4:3 svladao azarbajdžanskog borca Magomedhana Magomedova. Bronce su osvojili Mađar Vladislav Baitcaev i Turčin Ibrahim Ciftci.

U najnižoj težinskoj kategoriji (-57 kg) europsko zlato je osvojio Azer Alibas Rzazade uvjerljivom pobjedom (12:2) protiv Turčina Sulejmana Atlija. Brončane medalje su osvojili Bugarin Georgi Valentinov Vangelov i Nijemac Horst Justin Junior Lehr.

Europski prvak do 65 kg postao je Armenac Vazgen Tevanjan koji je u finalu svladao Bugarina Mikyaya Salima Naima (12:1). Bronce su završile oko vrata Ukrajinca Erika Arušaniana i Gruzijca Edemija Bolkvadzea.

Drugo zlato za Azerbajdžan osvojio je Hadži Alijev u kategoriji do 70 kg svladavši u finalu Bugarina Ramazana Eldarovitcha Ramazanova (10:3). Moldavac Vasile Diacon i Ukrajinac Ihor Nikiforuk su se okitili brončanim odličjima.

Zlato za Ukrajinu osvojio je Vasil Mihailov u kategoriji do 79 kg. On je u finalu bio bolji od Grka Georgiosa Kougioumtsidisa. Makedonski reprezentativac Ahmad Magomedov i srpski predstavnik Hetik Cabolov osvojili su bronce.

U srijedu će po prvi put na strunjaču i hrvačice, a u akciji će biti i prva od četiri hrvatske predstavnice. Bit će to Marta Besek iz Ludbrega. Njena suparnica u kategoriji do 76 kg je Norvežanka Marion Brillantes Bye.

U četvrtak će na strunjaču preostale tri Hrvatice. Milla Anđelić za suparnicu ima Poljakinju Patrycju Sperku u kategoriji do 72 kg. Iva Gerić (do 65 kg) će se boriti protiv Srpkinje Maše Perović, a Lana Nogić (do 57 kg) je za suparnicu dobila Šveđanku Evelinu Ceciliju Linneu Hulthen.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!