Košarka

Kreće doigravanje Eurolige: Partizan traži iznenađenje u Madridu

Branimir Korać • utorak, 25.04.2023.
Kreće doigravanje Eurolige: Partizan traži iznenađenje u Madridu

Vrijeme je za doigravanje u Euroligi, kreće onaj dio sezone za koji su se svi klubovi i borili. Jedan od četvrtfinalnih parova čime Real Madrid i Partizan koji garamntiraju vrlo zanimljivu seriju...

Kreće doigravanje u Euroligi, a madridski Real otvara ga na svom parketu protiv Partizana. Željko Obradović najjača je karika Beograđana, najbolji europski trener svih vremena doveo je Partizan do doigravanja i sada će pokušati kreirati iznenađenje i eliminirati favorizirani real Madrid.

Igraj na Real Madrid - Partizan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bit će to vrlo težak zadatak, Madriđani su apsolutni favoriti, ali Partizan također ima kvalitetnu momčad koja je već pokazala ove sezone da svakom može stvoriti probleme. Posebno je opasan na svom terenu gdje ga je u paklenoj atmosferi jako teško svladati i ukoliko uspije nešto izvući s gostovanja u Madridu, naći će se u sjajnoj poziciji.

Najčešće je prva utakmica ta koja je ujedno i najveća prilika za iznenađenje i pobjedu u gostima. Iskusan stručnjak poput Obradovića toga je definitivno svjestan i Partizan bi mogao sve karte baciti već na ovaj susret.

Partizan je regularni dio sezone završio s omjerom 20-14 i na šestom mjestu dok je Real imao tri pobjede više i završio na trećem mjestu. Madriđani imaju prednost domaćeg parketa u ovoj seriji i ako tu prednost obrane, igrat će na završnom turniru Eurolige u Kaunasu.

Ova momčad Reala je slagana za, ne samo Final Four, već i za odlazak do kraja i osvajanje titule prvaka Europe. Uložen je velik novac Partizan vide kao jednu od prepreka na putu do osvajanja titule.

Ipak, morat će biti oprezan, već je imao problema s Beograđanima, poražen je u gostima, a u Madridu je primio skoro 100 poena, no ipak je slavio.

Što su rekli

Chus Mateo, trener Reala: "Partizan lakoćom dolazi do poena, ima vrlo talentirane igrače u igri jedan na jedan. Teško ga je pobijediti i igra jako dobru košarku. Činjenica je i da prima puno poena, ali isto tako ima i puno posjeda. Ono što ćemo morati napraviti je odigrati dobru obranu, smanjiti broj izgubljenih lopti i broj laganih poena koje Partizan i slične momčadi postižu."

Željko Obradović, trener Partizana: "Za ovu utakmicu pripremamo se kao za svaku drugu. Znamo sve o Realu kao što i on zna sve o nama, ali u analizi uvijek možete izvući neke dobre zaključke. Ono što mi se posebno sviđa je reakcija igrača kada smo razgovarali o obrani, došli su s prijedlogom koji smo i zajednički razmotrili i oko njega se složili. Potpuno vjerujem svojim igračima i drago mi je kada dolaze s nekim prijedlozima."

Mjesto, vrijeme, suci

Madrid, Wizink Center, 20:45

Suci: Robert Lottermoser, Gytis Vilius, Emin, Mogulkoc

Nedostaju

Real Madrid: Vincent Poirier (ozljeda)

Partizan: -

Prošli međusobni dvoboj

Prošli susret ovih protivnika odigran je u Beogradu, a Partizan je odnio pobjedu 104:90. Bio je to jako važan dvoboj za Beograđane u borbi za doigravanje, a zanimljivo, tri najbolja strijelca na susretu bila su Musa, Deck i Hezonja iz Real Madrida.

Prognoza

Real je favorit i pokušat će izbjeći kiks na ulasku u seriju. No mogao bi to biti vrlo tijesan i zanimljiv dvoboj, Beograđani također vide svoju priliku.

FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Euroliga, doigravanje

četvrtfinale

Monaco67:79Maccabi Tel Aviv
Real Madrid87:89Partizan
Barcelona91:69Žalgiris
Olympiakos79:68Fenerbahçe
Monaco86:74Maccabi Tel Aviv
Real Madrid80:95Partizan
Barcelona89:81Žalgiris
Olympiakos78:82Fenerbahçe
Maccabi Tel Aviv78:83Monaco
Partizan80:82Real Madrid
Žalgiris66:77Barcelona
Fenerbahçe71:72Olympiakos
Maccabi Tel Aviv104:69Monaco
Partizan78:85Real Madrid
Fenerbahçe73:69Olympiakos
Olympiakos84:72Fenerbahçe
Real Madrid98:94Partizan
Monaco97:86Maccabi Tel Aviv

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!