Ostali sportovi

Mladostaši i Mladostašice nastavljaju s finalnom serijom domaćeg prvenstva

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2023.
Mladostaši i Mladostašice nastavljaju s finalnom serijom domaćeg prvenstva
Foto: FaH

Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost oduvijek je bio specifičan po tome što su to zapravo dva kluba u jednom. I nikada se ta činjenica ne smije zaboraviti niti minorizirati. Jer, dok se drugi klubovi na neki način 'samostalno' pripremaju za natjecanja, u Mladosti je to uvijek podijeljeno na dvije jednakopravne strane. A to sigurno troši sve u klubu...

Dakle, i ove godine oba su seniorska sastava, i odbojkašice i odbojkaši, stigli do finala, do borbe za prvaka Hrvatske. Na neki način normalna pojava u hrvatskoj odbojci, kontinuitet otkako traje države, iako mudra poslovica kaže da je 'uvijek lakše osvajati nego braniti.'

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladostašice i Mladostaši brane lanjske naslove najboljih u državi, cilj i ambicija je zadržati trofeje u svojim vitrinama. Odbojkašicama će to zasigurno lakše poći za rukom, jer u finalnoj seriji vode protiv Dinama s 1-0, nakon pobjede od 3-0 (17, 28, 12) u svom Domu odbojke.

U srijedu slijedi drugi od najmanje tri finalna susreta, na Peščenici u 20.00 sati protiv Dinama, pred kamerama Sportske televizije. Trener Miodrag Miki Stojaković potpuno je svjestan kvalitete svoje ekipe, ali i ambicija i želje suparnica da im pomrse račune. Stoga pred drugi susret poziva na oprez, bez pretjeranog razmetanja riječima:

"Znamo našu kvalitetu, ove smo sezone Dinamo dobili već u četiri susreta, dva puta po 3:0 i dva po 3:1, ali ne živi se na staroj slavi. Pripremili smo se ozbiljno i za drugi susret doigravanja i želimo pobjedu i u njihovoj dvorani, te seriju za prvakinje okončati što je prije moguće, u tri susreta".

Libero ekipe, reprezentativka Izabela Štimac, osvrnula se na prvu utakmici i ponešto rekla u najavi sljedeće:

"Odigrale smo dobru utakmicu, onako kako smo se dogovorili, i sve je išlo po planu. No, svjesne smo da još ništa nije gotovo, tek je prva utakmica iza nas. Najveći nam izazov slijedi u drugom susretu, na njihovom terenu, koji nam svaki puta predstavlja malu prepreku. Na nama je samo fokusirati se na našu igru, odigrati kako smo odigrale i u prvom susretu, s možda još malo više fokusa nego u prvoj gdje smo u prvom setu ušle bez dovoljno energije. Nažalost, kod nas je to već postalo normalno, da lošije otvorimo susret, no srećom se dovoljno brzo fokusiramo i zaigramo kako treba. To je nešto na čemu moramo definitivno poraditi, to je taj korak više koji još moramo napraviti".

Kod odbojkaša situacije je puno neizvjesnija. I ovdje se sastaju finalisti Kupa Hrvatske, no Mladostašice su i tamo dobile Dinamo, dok su njihovi klupski kolege izgubili od Murse Osijek. Izgubili su i prvi susret doigravanja za prvaka države u Osijeku u nedjelju, s 0-3 (17, 22, 24), no to još uvijek ne znači i da su izgubili rat. Potvrđuju to i riječi trenera Ratka Perisa:

"Mursa je zasluženo slavila u prvom susretu, mi smo pokušali svim snagama se vraćati u svakom setu, no pogreške u presudnim trenucima su nas skupo koštale. Imamo puno mladih igrača stoga se ne možemo riješiti tih grešaka. Ali, učimo, u drugoj će utakmici biti sigurno puno bolje. Igramo kod kuće, to može biti stanovita prednost. I smo dobro prvu utakmicu i sigurno nećemo više raditi takove pogreške".

Libero Mladosti, reprezentativac Hrvoje Pervan, pred drugi susret doigravanja za prvaka Hrvatske kaže:

"Nismo igrali dobro u prvom susretu. Nismo iskoristili neke šanse koje smo imali, jer prisjetite se, vodili smo u dva seta, no na kraju su oni imali više koncentracije u završnicama. Dobro su servirali, udaljili nas od mreže... Ali, to smo arhivirali i analizirali, sada je novi meč pred nama u kojem si više ne smijemo dozvoliti početničke pogreške koje su nas unervozile i na kraju skupo koštale. Znamo kako igrati protiv njih, dobili smo ih već ove sezone pa svi vjerujemo da možemo ponovno. Igramo kod kuće, tu se bodovi ne odnose tako lako, tako da vjerujem da će se ova finalna serija još odužiti. Vjerujemo u pobjedu i ne predajemo se! Zdravi smo svi, spremni i kompletni, ovo su utakmice koje se igraju i bolestima i ozljedama usprkos".

Susret Mladosti i Murse igra se u četvrtak 27. travnja u Domu odbojke Bojan Stranić s početkom u 20.00 sati, uz direktan prijenos na Sportskoj televiziji.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!