Košarka

Atlanta i Boston će igrati šestu zahvaljujući Youngu, Jokić triple-doubleom potvrdio izbacivanje Timberwolvesa

Krešimir Milić • srijeda, 26.04.2023.
Atlanta i Boston će igrati šestu zahvaljujući Youngu, Jokić triple-doubleom potvrdio izbacivanje Timberwolvesa
Foto: EPA

Nuggetsi su s ukupnih 4:1 osigurali dalje doigravanje. S druge strane Young je vratio Atlantu u život….

Da bi Atlantina sezona ostala živom pobrinuo se Trae Young koji je bio junak pobjede protiv Bostona 119:117. Zabio je Young 38 koševa, a najvažniji je bila trica tri sekunde prije kraja kojom je donio pobjedu Atlanti za smanjenje vodstva Bostona u seriji doigravanja na 3:2.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovom pobjedom idu na šestu utakmicu doigravanja, a ona će se igrati u četvrtak. Young je u ovoj važnoj pobjedi postigao 16 poena u posljednjoj četvrtini, a imao je i pomoć suigrača.

John Collins dodao je 22 poena za Atlantu, koja je igrala bez Dejountea Murraya , koji je suspendiran na jednu utakmicu jer je udario dužnosnika Gediminasa Petraitisa nakon završetka četvrte utakmice.

“Znam koliko je sati. Vrijeme je za Ice Trae. On je spojka. Želi biti u tom trenutku. On želi veliku priliku. To je ono što on radi", rekao je Collins.

Jaylen Brown zabio je 35 koševa,a Jayson Tatum 19 za Celticse koji su u četvrtoj četvrtini bili bolji od 37:25. Došlo je to nakon što je Boston dominirao tri četvrtine. Tijekom utakmice Celticsi su imali prednost od 60:38. Nemaran završetak poništio je sve dobro što su radili tijekom susreta.

Denver Nuggetsi potvrdili su ono što se i od njih očekivao. U petoj utakmici doigravanja slavili su protiv Minnesote Timberwolvesa s 112:109 i s ukupnih 4:1 u seriji idu dalje u doigravanju.

Nije to bila najljepša pobjeda, ali to nije bitno u doigravanju. Sve što je bitno je da su prvi nositelji Denver Nuggets pobijedili u utorak navečer i prošli u polufinale Zapadne konferencije.

Nikola Jokić završio je s 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija za svoj drugi triple-double u seriji i osmi triple-double u karijeri u doigravanju. Jamal Murray završio je s 35 poena, što je njegova osma utakmica u doigravanju s 35 poena. U povijesti doigravanja Nuggetsa samo Jokić (devet) ima više.

Kao prvi nositelj, Denver ima prednost domaćeg terena tijekom doigravanja Zapadne konferencije što je važno jer ove sezone posjeduju omjer od 37-7 kod kuće, uključujući regularnu sezonu i doigravanje, najbolji postotak pobjeda u ligi do utakmica u utorak.

NBA doigravanje:
Boston Celtic - Atlanta Hawks 119:117
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 112:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!