Tenis

Kriza ne jenjava: Ruud ponovno poražen na startu turnira

HINA, Petar Jenjić • petak, 28.04.2023.
Kriza ne jenjava: Ruud ponovno poražen na startu turnira
Foto: EPA

Norvežanin Casper Ruud izgubio je u svom prvom meču na Mastersu u Madridu, a bolji je od njega bio 102. tenisač svijeta Matteo Arnaldi...

Norvežanin Casper Ruud, četvrti tenisač na ATP ljestvici, oprostio se od zemljanog Masters 1000 turnira u Madridu nakon samo jednog odigranog meča.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom kolu Ruuda je pobijedio 22-godišnji Talijan Matteo Arnaldi sa 6:3, 6:4. Za Arnaldija, trenutno 102. tenisača na svijetu, to je bila premijerna pobjeda u karijeri protiv nekoga iz kruga desetorice najboljih na svijetu.

"Ne znam koji je razlog, ali ovog petka sam sigurno odigrao svoj najbolji meč u karijeri", rekao je nakon velike pobjede Arnaldi.

Time je nastavljena krizna godina za 24-godišnjeg Ruuda kojem je Madrid bio deveti turnir u 2023. godini, a na čak osam od njih nije uspio povezati dvije pobjede. Jedino rano nije ispao na početku zemljanog dijela sezone kada je osvojio ATP turnir u Estorilu.

Cijela kriza je uslijedila nakon sjajne 2022. godine za Ruuda. Tada je Norvežanin igrao, ali i gubio finalne mečeve u Roland Garrosu i na US Openu. Krajem prošle godine došao je i do drugog mjesta na ATP ljestvici.

Masters Madrid, 2. kolo:
Matteo Arnaldi - Casper Ruud 6:3, 6:4

FOTO: EPA/ANTHONY ANEX

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!