Nogomet

Lokomotivi vjerojatno zadnja šansa u borbi za Europu, Gorica napada za ostanak

Krešimir Milić • ponedjeljak, 01.05.2023.
Lokomotivi vjerojatno zadnja šansa u borbi za Europu, Gorica napada za ostanak
Foto: FaH

Lokomotiva je davno skupila bodove važne za ostanak u ligi, a još ima šanse priključiti se borbi za Europu. Gorica nastavlja borbu sa Šibenikom za ostanak u ligi i ne može si priuštiti povratak bez bodova iz Kranjčevićeve...

Dan nakon siromašnog derbija preostale su još dvije utakmice 32. kola SuperSport HNL-a, a otvorit će ga od 16 sati Lokomotiva i Gorica u Kranjčevićevoj.

Igraj na Lokomotiva - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lokomotiva je odavno svoju borbu za ostanak završila, a danas bi mogla kraju doći i ona za Europu ako ne bude slavlja na domaćem terenu. Trenutno su na osmom mjestu s 37 bodova i od četvrtog koje vodi u Europu dijeli ih sedam bodova.

Teško je predvidjeti hoće li u toj borbi uspjeti i da danas ostave sva tri boda kod kuće. Ono što svakako veseli Silvija Čabraju da će za današnju utakmicu imati cjelokupan kadar na raspolaganju, a to znači i da može napasti s najjačim snagama Goricu.

Željko Sopić nije iste sreće kad je kadar u pitanju s obzirom da će nedostajati danas važni igrači Kristijan Fućak i Krešimir Krizmanić zbog kartona. Sopić svakako ima rezultat s kojim se može pohvaliti jer njegova je momčad pet utakmica zaredom u prvenstvu bez poraza.

Odlična je to forma Gorice koja je u tom periodu uzimala bodove Dinamu i Hajduku te povratak iz situacije u kojoj su već bili otpisani. S obzirom na jesenski dio bili su izgledan kandidat za ispadanje iz lige, a sad su na dobrom putu da ostanak izbore.

U toj borbi vode mrtvu trku sa Šibenikom s kojim trenutno dijele i jednak broj bodova, ali imaju i ovu utakmicu manje koju igraju danas s Lokomotivom. Prilika je to za Goričane da odmaknu Šibeniku za tri boda, ali i da se približe Lokomotivi koja im bježi deset bodova.

Što su rekli?

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive:„Gorica je u pozitivnom momentumu, svaka utakmica im je poput kvalifikacijske, i svakako je pred nama težak i neizvjestan susret. U usporedbi sa zadnjom utakmicom u Rijeci, želim od svojih igrača veći žar, htijenje, angažman i zalaganje, ukoliko to prezentiramo na terenu, moći ćemo doći do ishoda koji želimo u Kranjčevićevoj.“

Željko Sopić, trener Gorica: „Imali smo dovoljno vremena da se rekuperiramo, dali smo igračima slobodan dan da odmore glavu i budu sa svojim obiteljima. Idemo na zahtjevno gostovanje kod jedne mlade, potentne momčadi, koja je u zadnjih par godina iz svoje škole iznjedrila jedne od najboljih talenata hrvatskog nogometa. Bit će vrlo zahtjevna utakmica, ali mislim da smo se dobro pripremili, regenerirali i da će svi igrači koji istrče na teren dati sve od sebe.“

Mjesto, vrijeme, suci

Kranjčevićeva, Zagreb, 16:00

Sudac: Ivan Bebek

Nedostaju

Lokomotiva: -

Gorica: Fućak, Krizmanić (kartoni), Mrzljak, Steenvorden(ozljede)

Zadnji međusobni susret

Posljednji put su igrali u Velikoj Gorici, a bila je to pobjeda Gorice za prekid crnog niza. Slavili su tad domaći 1:0, a gol je zabio Fućak.

Prognoza

Gorica je bez poraza u travnju i vodi borbu za ostanak nakon što je praktički bila otpisana. Na dobrom su putu da to i ostvare, a dodatna pomoć bila bi danas tri boda na gostovanju u Kranjčevićevoj.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!