DFB Pokal, polufinale, 03.05.2023, 20:45 h
Stuttgart
Stuttgart 2:3 Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Nakon Gvardiola pocrvenio i Sosa, Stuttgart ipak nije prošao u finale

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 04.05.2023.
Nakon Gvardiola pocrvenio i Sosa, Stuttgart ipak nije prošao u finale
Foto: EPA

Poznat je i drugi finalist DFB Pokala. Nakon što je Leipzig prvi dohvatio borbu za trofej, pridružio mu se i Eintracht Frankfurt...

U finalu DFB Pokala će igrati nogometaši Leipziga i Eintrachta, klub iz Frankfurta je na polufinalnom gostovanju slavio kod Stuttgarta s 3:2.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćin je poveo u 19. minuti golom Portugalca Tiaga Tomasa, ali su gosti u nastavku polufinala sve okrenuli. Prvo je Francuz Ndicka u 51. izjednačio, dok je Japanac Kamada samo četiri minute kasnije zabio za 2:1 Eintrachta.

U 77. minuti Kolo Muani je bio miran i precizan s bijele točke za 3:1 Eintrachta, dok se mala nada za Stuttgart pojavila u 83. minuti kada je Millot smanjio na 2:3.

No, domaći sastav je novi udarac doživio u 85. minuti i zadao mu ga je njegov igrač. Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je u 80. i 85. zaradio žute kartone te s igračem manje Stuttgart nije uspio doći do izjednačenja i produžetaka.

Zanimljivo je navesti da je dan ranije pocrvenio također hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol, ali to njegov Leipzig, koji se plasirao u finale, nije skupo platio.

Za Eintracht u ovom susretu nisu konkurirali hrvatski nogometaši Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić.

U utorak je finale osigurao Leipzig koji je u gostima, s uvjerljivih 5:1, pobijedio Freiburg. Te su dvije momčadi prošle sezone igrale u finalu ovog natjecanja te je i tada slavio Leipzig, boljim izvođenjem jedanaesteraca.

DFB Pokal, polufinale:
Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:3

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

DFB Pokal

polufinale

Freiburg1:5RB Leipzig
Stuttgart2:3Eintracht Frankfurt

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!