Vodeni sportovi

Anamaria Govorčinović sedma u finalu Svjetskog kupa u Szegedu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 12.05.2023.
Anamaria Govorčinović sedma u finalu Svjetskog kupa u Szegedu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najbolja hrvatska kajakašica Anamaria Govorčinović osvojila je sedmo mjesto u finalu utrke na 200 metara u kajaku jednosjedu na Svjetskom kupu u kajaku i kanuu na mirnim vodama u mađarskom Szegedu...

Govorčinović je u finalu ostvarila vrijeme 43.95 zaostavši 1.54 sekunde za pobjednicom Poljakinjom Dominikom Putto. Druga je bila Dankinja Frederikke Matthiesen s 0.03 sekunde zaostatka, dok je treća bila Australka Natalia Drobot (+0.24).

Članica Kajak kanu klub Matija Ljubek je u četvrtak nastupila u kvalifikacijama osvojivši drugo mjesto u svojoj skupini (44.26), a druga je bila i u jutrošnjem nastupu u svojoj polufinalnoj skupini (45.37).

Hrvatska olimpijka je u Szegedu nastupila i na 500 metara. Međutim, svjetska doprvakinja iz ove discipline, ovoga puta nije se uspjela plasirati u A finale.

U današnjem polufinalu je zauzela četvrto mjesto u svojoj skupini, a u finale su vodile prve tri pozicije. Trećeplasirana Njemica Jule Hake bila je brža za pola sekunde. Govorčinović će u B finalu nastupiti u subotu.

U B finalu je nastupila i Vanesa Tot na 200 metara u kanuu jednokleku osvojivši četvrto mjesto, što znači da je ukupno bila 13.

Tot je u jutrošnjem polufinalu osvojila četvrto mjesto u svojoj polufinalnoj skupini, a finale joj je pobjeglo za svega četiri stotinke.

Kanuisticu Kajak kanu klub Marsonia u subotu očekuje i nastup u kvalifikacijama na 500 metara.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!