Nogomet

Dramatična završnica na Poljudu: Hajdukovi juniori spasili put prema tituli u zadnjim minutama protiv Dinama

Krešimir Milić • ponedjeljak, 15.05.2023.
Dramatična završnica na Poljudu: Hajdukovi juniori spasili put prema tituli u zadnjim minutama protiv Dinama
Foto: www.hajduk.hr

Derbi na Poljudu završio je bez pobjednika, a remi više odgovara Splićanima. Imao je Dinamo vodstvo, a onda su ostali s igračem manje u 72. minuti te bez pobjede u sudačkoj nadoknadi...

Važan bod izvukli su juniori Hajduka u derbiju s Dinamom na Poljudu u posljednjim minutama susreta. Zagrepčani su mogli današnjom pobjedom trasirati put za prekid dominacije Splićana u juniorskoj kategoriji posljednjih godina, no nisu uspjeli. Imali su vodstvo sve do sudačke nadoknade od 55. minuti kad je zabio Košćević. Ostali su dinamovci i s igračem manje, a niz prilika koje su hajdukovci stvarali urodile su plodom u sudačkoj nadoknadi kad je Nazor pogodio za konačan rezultat 1:1.

Prvi dio prošao je bez pogodaka, ali nije nedostajalo prilika na obje strane. Prvu je imao Dinamo u četvrtoj minuti kad je Ruškovački pokušao glavom, ali njegov udarac uhvatio je bez većih problema Buljan. Zaprijetili su ozbiljnije ponovno Modri u 13. minuti kad je Buljan fantastičnom obranom zaustavio udarac Kanižaja.

Hajdukovci prvi udarac upućuju u 18. minuti kad je Duić ubačaj Đolonge glavom poslao iznad grede, a najbolja je bila kod Splićana ona u 39. minuti. Capan je ubacio iz slobodnog udarca, Klarin boksanjem otklonio opasnost, a lopta stigla do Vrcića čiji je udarac s linije očistio Ruškovački. Dobru priliku kreirao je i Brajković u 43. minuti kad je krenuo sa svoje polovice, oslobodio se u trku dvojice čuvara driblingom, ali pred vratima napravio potez viška i ostao bez lopte.

Nastavilo se sadržajno i u drugom dijelu, a prvi gol pada u 55. minuti. Bio je to niz grešaka obrane Hajduka koji je iskoristio Košćević i pogodio za vodstvo Dinama od 1:0 na Poljudu.

Dinamo se nakon zabijenog gola povukao više na svoju polovicu, a Hajduk u 71. stvorio najbolju priliku od vodstva Dinama za izjednačenje. Đolonga je s desne strane izvan šesnaesterca uputio projektil i gađao suprotni kut, što je odličnom intervencijom zaustavio Klarin. Na odbijancu je bio Kavelj ispred kojeg je očistila obrana Dinama.

Samo minutu kasnije Hajduk je dobio brojčanu prednost na terenu. Dinamo je posljednjih 20-ak minuta susreta ostao s igračem manje kad je Čaić dobio drugi žuti karton u razmaku od desetak minuta i morao napustiti igru.

Nakon tog isključenja igra se skroz prebacila na polovicu Dinama koji je držao čvrsto blok, a ono što bi i prošlo prema vratima zaustavljao je junak dinamovaca vratar Klarin koji je obranio niz opasnih pokušaja hajdukovaca. No, nisu uspjeli do kraja izdržati Modri u Splitu. Hajduk je tražio način kako da probije put iza leđa Klarina i osigura bod kojim na putu do titule ovise sami o sebi.

Uspio je jedan od brojnih ubačaja u sudačkoj nadoknadi kad je Hrgović probio na lijevo strani i ubacio u sredinu kaznenog prostora. Tamo loptu prima Nazor koji se sjajno snalazi i zabija za 1:1 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Golom u zadnjim minutama Splićani su si osigurali put prema obrani naslova. Trenutno imaju utakmicu manje od vodećeg Dinama i dva boda manje. Dinamu ovaj remi nikako neodgovara i nada se kiksu juniora Hajduka do kraja, u protivnom će na Maksimiru ostati bez ijednog trofeja u mlađim kategorijama.

Foto: Hajduk Split

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!